Un mort și trei răniți într-un incendiu din Eremitu

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au intervenit, miercuri, în jurul orei 07,19 în localitatea Eremitu pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant și material lemnos aparținând unei firme. La fața locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenție și salvare de la înălțimi, două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de suport logistic, 3 ambulanțe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM și autospeciala de intervenție cu roboți în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgată și SVSU Eremitu.

Ajunși la fața locului pompierii au constatat că există patru victime de sex masculin, cu arsuri la nivelul corpului. Unuia dintre bărbații arși, declarat inițial în cod roșu I s-au aplicat manevre de resuscitare însă fără succes, ulterior victima fiind declrată decedată. Ceilalți trei bărbați, cod galben, au fost preluați de echipajele SMURD și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din  Târgu Mureș.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 4.600mp, cu degajări mari de fum. A fost transmis un mesaj de avertizare a populatiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major. A fost alertata Grupa Operativa pentru sprijinul actiunilor de interventie. De asemenea a fost solicitat sprijin din județele limitrofe. Echipajele au intervenit în  sistem structurat pentru limitarea propagării, localizarea și lichidarea incendiului.

Dragoș Bardoși

(sursa: ISU Mureș)

Lasă un comentariu