Cum să îmbătrânim frumos în funcție de zodie

Distribuie pe:

Bătrânețea nu iartă pe nimeni, însă multora ne este teamă de ea, mai ales că deseori vine cu probleme de sănătate și de singurătate. Însă astrologica.ro ne asigură că putem îmbătrâni frumos, dacă ne mai temperăm anumite porniri negative prin autoanaliză și dacă ne bazăm cât mai mult posibil pe calitățile caracteristice fiecărei zodii.

Berbec - Fiind deschizătorul zodiacului, ești extrem de încăpățânat și nu te lași până nu obții în viață tot ceea ce îți dorești. Ai o energie inepuizabilă, care te împinge mereu să mergi mai departe. Vei îmbătrâni frumos, iar toată lumea va fi geloasă pe tine. Nimeni nu îți va putea ghici vârsta, iar acest lucru nu se va datora doar fizicului tău de invidiat, ci și energiei pozitive și firii tale vesele.

Taur - Ești o persoană practică, care preferă luxul și lucrurile scumpe. Hainele, mâncarea și toate obiectele care te înconjoară trebuie să te facă fericit și, din acest motiv, moderația nu se află în vocabularul tău. Deși poate nu vei trăi 100 de ani, te vei asigura că la bătrânețe îți vei face toate poftele. Vei fi un bătrânel bogat, care își va petrece zilele alături de familie și prieteni.

Gemeni - Gemenii sunt curioși din fire și mereu în căutarea semnificației iubirii, a vieții și a întregului univers. Deși multe persoane te consideră puțin ciudat, pe măsură ce vei îmbătrâni vei descoperi căile potrivite pentru a-ți găsi echilibrul și vei putea să îți ții sub control personalitatea rebelă. Ești ca un vin ce devine mai bun cu timpul, de aceea va trebui să îți menții energia și spiritul pozitiv.

Rac - Îți place să ai o rutină bine pusă la punct, dar și să îți umpli viața de iubire și bunătate. Dacă vei reuși să fii blând cu tine, vei îmbătrâni destul de frumos. Dragostea ta imensă pentru lume îți va conserva frumusețea exterioară, dar și pe cea sufletească. Vei avea relații de durată cu cei din jurul tău și prietenii care vor dura toată viața. Păstreză-ți sufletul deschis, iar bătrânețea va fi o etapă liniștită din viața ta.

Leu - Ai un simț al umorului ieșit din comun și o inimă caldă, care rămâne mereu deschisă față de oricine din jur. Tocmai acest lucru te face un lider înnăscut. Nimeni din jurul tău nu se va simți exclus sau ignorat. Ești un semn de foc, ceea ce înseamnă că îți place să îți petreci timpul în locuri cu temperaturi ridicate, așa cum este dormitorul sau... plaja. Acest lucru îți va influența modul în care vei îmbătrâni. Expunerea îndelungată la soare îți va cauza multe riduri. Încearcă să ai mai multă grijă de pielea ta și să te hidratezi, pentru ca la bătrânețe să ai un ten de invidiat.

Fecioară - Ești atât de ocupată să ai grijă de ceilalți, încât uiți de tine. Vei trăi o viață dedicată rutinei; doar în acest mod te vei putea concentra asupra detaliilor. Asigură-te că nu vei lăsa problemele să te afecteze, fiindcă favorizează apariția ridurilor, o postură proastă, dar și tensiuni la nivelul mușchilor. Dacă nu vrei să fii un bătrânel paranoic, încearcă să te relaxezi mai mult, să faci yoga, masaje, terapie și meditație. Nu îți irosi viața cu supărările.

Balanță - Indecisă, dar foarte drăgălașă, îți place să ai oameni în jur și speri ca la bătrânețe să ai parte de o persoană care să te înțeleagă perfect și cu care să îți împarți atât gândurile, cât și sentimentele. Toată viața vei căuta acest om special și nu vei abandona cauza nici măcar la bătrânețe. Vei fi un bătrânel mereu în mișcare, îndrăgostit de viață, în căutare de experiențe noi.

Scorpion - Planeta ta guvernatoare este Pluto, planeta regenerării și a întineririi. Acest lucru ar trebui să îți ofere un indiciu important despre cum vei fi la bătrânețe. Nu vei avea nevoie de operații estetice sau de alte trucuri pentru a arăta bine, deoarece Mama Natură a fost darnică cu tine în acest sens. Deși trupul va începe să dea primele semne de slăbiciune, vei avea mereu un aer misterios, care va atrage aprecierile celor din jur, dar și admiratori.

Săgetător - Îți place să deții controlul asupra tuturor aspectelor vieții și tocmai de aceea este posibil să nu îmbătrânești tocmai frumos. Dacă vei adopta o atitudine detașată și nu vei lăsa grijile să te copleșească, ai șanse mari să ai o bătrânețe fericită, fără mari probleme de sănătate. De asemenea, nu uita că ridurile, kilogramele în plus și extenuarea sunt cauzate de inactivitate. Fă mai mult sport, până nu va fi prea târziu.

Capricorn - Vei îmbătrâni încet și frumos. Vei fi unul dintre acei oameni cărora le va plăcea să vorbească despre politică și ultimele evenimente de pe scena internațională. Pofta ta de cunoaștere nu va înceta nici măcar la bătrânețe. De asemenea, respectul pentru propriul corp nu te va lăsa să cazi pradă tentațiilor. Vei fi un bătrânel în formă, cu o atitudine pozitivă, care va avea parte de o retragere liniștită și fericită.

Vărsător - Vei înțelege la timp importanța unui stil de viață sănătos, a hidratării, a moderației și a sportului. Deoarece te vei menține în formă și sănătos, corpul și mintea ta vor îmbătrâni frumos. Totuși, fii atent la riduri. Ai tendința să te îngrijorezi din orice, ceea ce face ca apariția ridurilor să fie doar o chestiune de timp. Relaxează-te și hidratează-ți pielea.

Pești - Petrecerile, alcoolul și nopțile pierdute vor avea consecințe negative asupra corpului tău. Distracția este importantă pentru starea generală de spirit, însă cu moderație. Acordă-ți mai mult timp pentru desfășurarea activităților relaxante. Încearcă să nu mai pierzi nopțile sau măcar să recuperezi orele nedormite. Acest lucru te va ajuta să ai parte de o bătrânețe reușită, fără mari probleme de sănătate. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: shutterstock.com)

Lasă un comentariu