A fost înființată comisia pentru dialog permanent cu pacienții

Distribuie pe:

Începând cu data de 24 august 2023, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) funcționează Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienții, un forum de colaborare permanentă între CNAS și asociațiile de pacienți din România.

“Orice decizie pe care CNAS o ia și orice acțiune pe care o întreprinde trebuie să fie în interesul pacienților. Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile și interesele pacienților din România, este nevoie de un dialog onest, transparent și constructiv.

De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituțional la care sunt invitate să fie parte toate organizațiile și asociațiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienților din România.

Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare.

Astăzi, am avut prima întâlnire în care am pus bazele acestui parteneriat, la care au participat peste 50 de asociații ale pacienților. Noi am identificat, până acum, peste 200 de astfel de organizații.

Toate asociațiile constituite legal, care reprezintă interesele pacienților și care doresc să intre în acest parteneriat instituțional și nu au primit un e-mail de la noi, sunt rugate să ne scrie la dialogpacienti@casan.ro.

Doar lucrând împreună putem să construim un sistem de sănătate mai bun, cât mai aproape de standardele europene”, a declarat dr. Andrei Baciu, președintele CNAS, conform unui comunicat de presă al acestei instituții. (L.P.) (Sursa foto: gov.ro)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu