Teatru în Fața Blocului 2023 (ediția a IV-a) Teatrul în cartierele orașului Târgu Mureș revine!

Distribuie pe:

Asociația culturală AWAKE, în colaborare cu Organizația Culturală facem și 3G Hub organizează cea de-a patra ediție a proiectului cultural menit să aducă teatrul mai aproape de oameni, Teatru în Fața Blocului. Proiectul revine și anul acesta în cartierele târgumureșene, cu un nou spectacol, a cărei primă reprezentație a avut loc în data de 28 august 2023, în parcul Izvor din cartierul Tudor.

Acest spectacol va fi urmat de încă 6 reprezentații, toate în diferite cartiere ale orașului Târgu Mureș, după cum urmează: 30 august Dâmbul Pietros - Parc Furnica, 2 septembrie Centru - Cetatea Medievală Târgu Mureș, 5 septembrie Cartier Unirii - parcul de pe Strada Decebal, 7 septembrie Cartier Mureșeni - parcul de pe Strada Cisnădie, 9 septembrie Cartier Aleea Carpati - parcul cu Statuia “Îndrăgostiții”, 18 septembrie Cartier Cornișa - campusul studențesc.

Teatru în Fața Blocului își propune să aducă oamenii de toate felurile împreună, la teatru. Atmosfera va fi una mai relaxată decât cea a teatrului clasic, întrucât proiectul propune spectacole de teatru în aer liber, direct în cartierele în care oamenii din oraș își duc traiul de zi cu zi.

Cele șapte reprezentații aduc în fața publicului târgumureșean spectacolul bilingv, hip-hop “Vibesz”, în regia lui Alin Uberti, adaptat după clasicul “Romeo și Julieta” de William Shakespeare. Cu un twist contemporan, spectacolul prezintă o coliziune între două lumi, părtașe unei iubiri menite să contureze lumea și comunitatea în care ne regăsim.

Dacă în opera originală se vorbea despre străzile Italiei și două clanuri opuse, reprezentate de personajele principale, în “Vibesz” este vorba de cartierele orașului, spații în care se desfășoară viața de zi cu zi. Un spectacol sincer, în care se manifestă tot felul de diferențe peste care nu putem, sau nu vrem, să trecem, un spectacol dinamic și cu răsunet, atât fizic, cât și la nivel de gânduri, emoție și percepție.

Întregul public târgumureșean este încurajat să participe, indiferent de vârstă, mai ales că, asemenea edițiilor precedente, intrarea la toate reprezentațiile este liberă.

Din distribuție fac parte: Norbert Boda, Andreia Cîmpanu, Éva Déak, Erik Tar, Renata Mladoniczky. De muzică a fost responsabil Victor Moldovan, iar de scenografie, Adrian Matei. Dramaturgie realizată de Narcis Zamfir și Norbert Boda.

Spectacolul este bilingv și supratitrat în limbile română și maghiară.

În cazul în care condițiile meteo nu vor permite desfășurarea reprezentațiilor în aer liber, acestea vor fi amânate, noua dată urmând a fi comunicată pe rețelele de social media Teatru în Fața Blocului.

Mai multe informații despre spectacolele viitoare și despre proiectul Teatru în Fața Blocului pot fi găsite pe paginile oficiale de Facebook - Teatru în Fața Blocului și de Instagram - teatruinfatablocului.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș, în urma câștigării concursului de proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale pe anul 2023.

Lasă un comentariu