21 de elevi și studenți performanți vor primi bursa de merit a Academiei Române

Distribuie pe:

În prezența președintelui Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, și a membrilor conducerii Academiei, 21 de elevi și studenți performanți vor semna azi, 5 septembrie 2023, documentele de primire a bursei de merit din partea Academiei Române, pentru anul școlar 2023-2024.

Instituția informează că bursierii provin din medii defavorizate sau din familii cu situații critice, unii dintre ei având povești de viață impresionante, pe care le trăiesc cu discreție și decență. Toți sunt copii și tineri studioși, cu rezultate școlare situate în zona performanței. Toți vor putea să-și prelungească bursele până la finalizarea studiilor școlare sau universitare, cu condiția obținerii mediei anuale de absolvire de minimum 9.50.

Cel mai mic bursier este elev în clasa a VI-a, iar o elevă provine din mediul instituționalizat.

Acordarea burselor de merit face parte dintr-un program mai amplu, intitulat “Academia Română în dialog cu tinerii”, inițiat în anul 2019, al cărui scop îl reprezintă sprijinirea și promovarea tinerelor talente din școli și universități, vizând pregătirea viitorilor intelectuali de elită ai țării. În același timp, Academia Română dorește să atragă atenția autorităților statului asupra nevoii de susținere continuă a educației prin programe concrete de încurajare a tinerilor cu potențial cognitiv remarcabil, din toate mediile sociale, în vederea alegerii unei cariere în instituțiile de cercetare și culturale din România.

Competiția de acordare a burselor de merit ale Academiei Române va fi organizată anual. Concursul va fi anunțat la începutul fiecărui an, în luna martie, prin intermediul inspectoratelor școlare, prin coordonatorii grupurilor de elevi olimpici pe domenii și prin direcțiile generale de asistență socială pentru copii și tineri. (sursa - acad.ro/institutia/comunicate)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu