Industria de apărare, cea mai dinamică din România

Distribuie pe:

Industria de apărare este una dintre cele mai importante și dinamice din România, motiv pentru care am purtat numeroase discuții cu companii americane, interesate să dezvolte produse inovatoare în țara noastră, cu scopul de a consolida puterea și stabilitatea acestei regiuni, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, acesta a participat la cea de-a doua ediție a Forumului economic SUA - România: Inovare pentru Prosperitate, organizată de AmCham, în contextul Forumului de afaceri Three Seas Initiative (3SI).

Invitat în panelul “Driving Bilateral Trade and Investment: Pathways to Transatlantic Collaboration”, ministrul Ștefan-Radu Oprea a subliniat, în debutul discursului său, momentul oportun pe care îl traversează țara noastră, datorită poziției sale strategice.

“Importanța Mării Negre devine din ce în ce mai evidentă în ultimul timp, iar România, ca pilon al stabilității în această regiune, capătă și ea o importanță din ce în ce mai mare. Sperăm, în acest fel, să consolidăm încrederea în potențialul nostru și, mai apoi, să stabilim tot mai multe punți de legătură între companiile americane și cele românești. Unul dintre obiectivele mele este să aducem tehnologia din Statele Unite în România și să dezvoltăm împreună afaceri de succes”, a susținut Oprea.

România își dorește, astfel, să consolideze, împreună cu Statele Unite ale Americii, nu doar o relație solidă de prietenie, ci și legături de afaceri puternice, bazate pe Parteneriatul Strategic semnat între cele două părți. În prezent, țara noastră oferă un climat favorabil pentru investiții, cu acces strategic la piața europeană, existând oportunități de afaceri în sectoare precum tehnologia, energia, sănătatea, dezvoltarea infrastructurii și, nu în ultimul rând, industria de apărare, se arată în comunicat.

În ceea ce privește industria de apărare, aceasta este o prioritate pentru România, în special în contextul geopolitic actual. În acest sens, sunt realizate eforturi constante pentru creșterea competitivității acestui sector. “Industria de apărare este una dintre cele mai importante și dinamice din România, motiv pentru care am purtat numeroase discuții cu companii americane, interesate să dezvolte produse inovatoare în țara noastră, cu scopul de a consolida puterea și stabilitatea acestei regiuni. Însă, trebuie să menționez și potențialul antreprenorilor români, speranța mea fiind ca ideile lor de afaceri să se poată extinde și pe piața din Statele Unite, mai ales în acest sector”, a adăugat șeful de la Economie. (Agerpres)

Lasă un comentariu