Pentru prima dată, România are stand la Târgul Internațional de Cartofi

Distribuie pe:

România este reprezentată, pentru prima dată, cu un stand național la cel mai important eveniment european dedicat producerii cartofului, Târgul Internațional Potato Europe, anunță miercuri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru cercetătorii și fermierii români, atât din perspectiva schimburilor de opinii cu institute omoloage și consolidării expertizei în materie, cât și din cea a prezentării contribuției românești la dezvoltarea procesului de producție a cartofului.

Din partea României, la târg participă Clubul Fermierilor Români, împreună cu Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Târgu Secuiesc și Stațiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

Eveniment anual, organizat pe rând în Belgia, Olanda, Germania și Franța, ediția curentă a Potato Europe se desfășoară în orașul belgian Tournai, în perioada 6-7 septembrie 2023.

Târgul internațional urmărește toate etapele de producție și procesare a cartofului. Ediția din 2023 este considerată cea mai extinsă de până în prezent, bucurându-se de participarea a peste 220 de expozanți și experți din state membre UE, dar și din Regatul Unit și Turcia.

“Importanța evenimentului a fost marcată de deschiderea sa în prezența vicepremierului Belgiei, David Clarinval, responsabil de domeniile agricultură și IMM-uri în guvernul federal belgian. Cu această ocazie, vicepremierul belgian a vizitat, în prima zi a evenimentului, standul României”, notează MADR pe Facebook. (Agerpres)

Lasă un comentariu