Sediu nou la Maviprod Reghin

Distribuie pe:

La 30 de la înființare, compania Maviprod Reghin, care a deține și compania IRUM, cel mai mare producător român de tractoare agricole și forestiere din Sud-Estul Europei, a inaugurat, vineri, un nou sediu central.

“Practic, vorbim despre 70 de ani de IRUM, 30 de ani de Maviprod, 20 de ani de Perkins în România. După 30 de ani de business de familie, vreau să vă spun că mă simt mândru unde am ajuns și aș vrea să fac un scurt rezumat a ceea ce înseamnă grupul nostru astăzi. Practic startul afacerii, acum zeci de ani, a fost în casa de vizavi, de la numărul 97, într-o cameră de 15 metri, proprietatea doamnei Maria, care de fapt a fost și primul angajat Maviprod. Și ne bucurăm că, deși are o vârstă considerabilă, încă mai este activă în cadrul grupului nostru de firme. Am plecat de la un singur angajat și am reușit că astăzi să avem peste 600 de angajați”, a declarat proprietarul companiei, Mircea Oltean, citat de Agerpres.ro.

Compania a fost înființată în 1993 printr-o investiție privată susținută de familia Oltean, iar pe parcursul a 30 de ani a fost dezvoltat un business care să ofere soluții complete pentru sectorul agricol, forestier, dar și pentru casă și grădină.

“Startul afacerii Maviprod avea ca obiectiv dezvoltarea unui business care să ofere soluții complete pentru sectorul agricol și forestier, dar și pentru casă și grădină. Prin prezența teritorială care o avem la ora aceasta în România, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, putem spune că suntem unul dintre cei mai importanți jucători pe acest pe acest sector de activitate, cel mai important jucător în Europa de Est vorbesc. Pentru a putea susține aceste lucruri a fost nevoie de investiții masive în infrastructură, ajungând astăzi ca la nivelul Europei de Est să avem peste 20.000 de metri spații de depozitare, să avem un portofoliu de produse de peste 30.000 și ne desfășurăm activitatea în 18 puncte de lucru distincte”, a subliniat Oltean.

De-a lungul anilor, compania a stabilit colaborări cu parteneri externi puternici, Perkins Engines UK, parte din grupul CATERPILLAR, inițiat în 2002, care “a transformat-o în unic distribuitor în România, Ungaria și Republica Moldova”.

Totodată, prin parteneriatul cu un alt brand din grupul CATERPILLAR, FG WILSON, Maviprod joacă un rol important în piața generatoarelor de curent electric, atât în Romania, cât și Ungaria.

În anul 2019, din dorința grupului Maviprod de a-și consolida poziția în Europa de Est, se naște o nouă linie de business numită OAPT prin care reprezintă pe teritoriul României, Ungariei, Serbiei, Bulgariei și a Republicii Moldova producătorul italian de motoare FPT Industrial, parte din grupul FIAT. În plus, a fost dezvoltată propria marcă de produse sub numele de PSU, incluzând generatoare, uleiuri, anvelope, motocultoare și motounelte adaptate pentru micii fermieri români.

Pe lângă investițiile în infrastrucutră și spații de depozitare, Maviprod s-a axat pe partea de dezvoltare digitală investind atât în infrastructura IT, cât și în dezvoltarea de noi magazine online, în acest an fiind lansată o platformă online, notează sursa citată.

Lasă un comentariu