Guvernul a aprobat hotărârea privind gratuitatea transportului pentru elevi, pe parcursul anului școlar

Distribuie pe:

Mai exact, Hotărârea de Guvern vizează transportul și reducerile acordate pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat, inclusiv cei înmatriculați în cadrul școlilor înscrise în registrul special al unităților de învățământ care funcționează după un curriculum străin.

“Beneficiază de gratuitate la serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar, pentru toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului școlar. Au fost stabilite facilități suplimentare la transportul elevilor, față de ceea ce a fost până acum. S-a introdus o nouă categorie de beneficiari la gratuitate la transport, și anume elevii din școlile înscriși în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin. De asemenea, s-a prevăzut faptul că elevii din învățământul preuniversitar care locuiesc și/sau învață în județul Ilfov beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul”, a spus Deca, la Guvern.

Deca a menționat că pentru transportul feroviar, operatorii vor emite elevilor titluri de călătorie gratuită, pentru toate categoriile de tren clasa a II-a, pe orice relație de călătorie, pe perioada anului școlar.

În ceea ce privește transportul cu metroul, gratuitatea se acordă pe bază de abonament lunar, pe parcursul anului școlar, iar decontarea se efectuează din bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Elevii beneficiază de gratuitate și în cazul transportului public rutier județean și interjudețean, între localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați.

“În cazul în care nu există serviciu de transport public și nici mijloace de transport aparținând unităților de învățământ și unităților administrativ-teritoriale, se vor acorda sume forfetare, similar cu ceea ce s-a întâmplat până acum la navetă. Și, evident, transport public local și metropolitan, tot cu titlu gratuit. Acordarea gratuității în aceste cazuri se face prin decontarea cheltuielilor de la bugetul Ministerului Educației”, a spus Deca. (Agerpres)

Lasă un comentariu