Începe școala. Cine trebuie să aducă adeverință medical sau aviz epidemiologic

Distribuie pe:

Luni, 11 septembrie, începe noul an școlar, ocazie cu care Ministerul Sănătății (MS) precizează că elevii și preșcolarii trebuie să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice eliberate de medicul de familie doar la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ, mai exact la creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.

“Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a. Toți ceilalți copii nu trebuie să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice”, a transmis, joi, Ministerul Sănătății.

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unitățile de învățământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenței medicale a antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, din 27 iulie 2023 (News.ro)

Lasă un comentariu