Polițiștii mureșeni, alături de elevi, la începutul noului an școlar

Distribuie pe:

Ieri, 11 septembrie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost prezenți în zona celor peste 600 de unități de învățământ din întreg județul, reprezentate de grădinițe, școli și licee, pentru un început în siguranță al Anului Școlar 2023-2024.

Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor vor defini această zi, la fel ca în fiecare an.

Deoarece, siguranța în școli constituie o prioritate, începând de astăzi, zilnic, polițiștii, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor asigura prezența în apropierea unităților de învățământ, dar și pe traseele către școală și spre casă.

Astfel, pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare ale forțelor de ordine. Pe linie rutieră, polițiștii vor avea în considerare mai ales asigurarea fluenței traficului, pe arterele de circulație intens tranzitate, la orele la care cei tineri vin și pleacă de la unitățile de învățământ.

Totodată, vor fi avuți în atenție operatorii economici din zona adiacentă unităților școlare, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu celelalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu, vor continua să organizeze și desfășoare, pentru elevi, diferite activități interactive și  preventiv-educative.

Acestea vor fi orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum și a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală și consecințele comiterii unor fapte antisociale. Cu aceeași ocazie se va urmări dezvoltarea unor cunoștințe elementare și abilități în legătură cu modalitățile adecvate de acțiune atunci când sunt puși în situații dificile pe stradă, la școală, ori când sunt singuri acasă sau folosesc Internetul.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii Biroului Siguranță Școlară informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.

Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de reușite și împliniri și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de colaborare, ca parteneri în procesul de educație!

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu