InfoCultural

Distribuie pe:

* Cea de-a opta ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Târgu Mureș se va desfășura în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, la Teatrul Național, iar intrarea publicului va fi liberă. Vizitatorii vor fi întâmpinați cu oferte promoționale pentru cele mai noi volume, cărți pentru copii și auxiliare școlare.

Vor avea loc lansări de carte și sesiuni de autografe, la care vor participa unele dintre mai importante personalități ale literaturii române actuale.

Publicul este așteptat cu o ofertă de circa 40.000 de volume, pentru toate vârstele și gusturile, de câteva dintre cele mai importante edituri din țară.

* Filarmonica de Stat Târgu Mureș prezintă, în luna septembrie, concerte lecție și educative pentru copii: pentru secția română - vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 12, prezentat de moderatoarea Carla Gliga, iar pentru secția maghiară - vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 13, prezentat de profesoara Fülöp Klára.

Evenimentele vor fi susținute de către Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, dirijată de Mihaela Cesa Goje.

Concertul simfonic cu titlul “Simfonia Fantastică” include lucrarea Simfonia fantastică de H. Berlioz.

Biletele pot fi achiziționate la casieria Filarmonicii și online pe site-ul Evenbook.ro accesând linkul:

https://eventbook.ro/music/bilete-concert-lectie-si -educativ

*Au început înscrierile la cercurile diverse pe care Palatul Copiilor Târgu Mureș - structura Reghin le oferă în acest an școlar.

Deschiderea noului an școlar va avea loc luni, 25 septembrie 2023, ora 16, în curtea Clubului Copiilor Reghin (strada Mihai Eminescu nr. 10).

* Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania Liviu Rebreanu prezintă sâmbătă, 30 septembrie, ora 19, la Sala Mare, spectacolul cu piesa “Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian. Regia artistică și adaptarea: Nicolas Cristache. În distribuție: Dan Rădulescu, Radu Anastas, Dana Pancu, Liviu Pancu, Ale Țifrea, Cosmin Ghibănescu, Larisa Dobrin, Ștefan Mura, Ion Vântu, Bianca Fărcaș.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani!

“Cum ar fi să lăsăm deoparte toate grijile, regretele, nevoile… și să trăim în prezent? Jocul de-a vacanța, jocul de-a uitarea sau jocul de-a fericirea - după cum îl numește protagonistul operei - este un joc al spiritului, cu umor fin, care vorbește despre singurătate, fericire și dragoste, într-o existență individuală, neperturbată de societate și ferită de cotidian.

O pensiune din munți, izolată de civilizație, devine locul perfect în care personajele visătoare își vor construi un univers personal, dar colectiv, în căutarea fericirii. Încearcă și tu jocul ăsta. Merită”. (Nicolas Cristache)

* Muzeul Județean Mureș prelungește perioada de vizitare a expoziției temporare “Epoci, elite și arme” până la 31 decembrie 2023.

Publicul este așteptat în clădirea Muzeului din Cetate, la expoziția organizată de colectivul Secției de Arheologie, cu peste 500 de piese care ilustrează evoluția armelor și a echipamentului militar de-a lungul epocilor istorice, din preistorie până în epoca contemporană. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu