Evoluție meritorie pentru arcașii mureșeni la CN de Field U21/Seniori

Distribuie pe:

În perioada 25-27 august 2023 s-a desfășurat Campionatul Național de Field U21/Seniori la tir cu arcul, organizat de către Federația Româna de Tir cu Arcul, în localitatea Zărnești, județul Brașov. Clubul CSM Tg. Mureș a fost reprezentat de 4 sportivi, Tamás Móréh la categoria Recurve Masculin U21, Salcă Codrin la categoria Compound Masculin U21 și de către Kacsó Sándor și Șerban Răchită, ambii concurând la categoria Compound Seniori Masculin. În calificări, sportivii târgumureșeni au avut de parcurs un traseu cu 24 de ținte, amplasate la distanțe cuprinse între 10 și 60 m și în diferite unghiuri. La 12 din acestea, distanța a fost necunoscută, iar la 12 a fost cunoscută. Șerban Răchită a reușit să câștige medalia de argint și titlul de vicecampion național după o finală la limită. În calificări, acesta s-a clasat pe locul 3, iar în sferturi a trecut de colegul său de club, Kacsó Sándor, cu scorul de 54-50. În semifinală l-a întâlnit pe sportivul Judea Mirel de la SCM Deva, pe care l-a învins cu scorul de 60-59, iar apoi, în finala pentru aur a pierdut tot la un punct împotriva lui Slavilă Corneliu de la CS Aktiv București, scor final 53-54. “A fost o competiție foarte dificilă, traseul a fost neiertător și orice greșeală în execuție a fost penalizată. Meciurile eliminatorii au fost și ele foarte dificile, se vede după rezultate, semifinala am câștigat-o la 1 punct și finala am pierdut-o tot la 1 punct. Meciul din finală a fost plin de urcușuri și coborâșuri și ne-am schimbat permanent la conducere până la ultima țintă, unde am reușit să punctez mai bine și să câștig aurul. Sunt mulțumit de rezultat, dar și de cum am abordat fiecare țintă în parte, fiindcă sub presiunea meciurilor am reușit să-mi stăpânesc foarte bine emoțiile și tehnica”, a afirmat Șerban Răchită. Tamás Móréh și Salcă Codrin s-au calificat de pe locul 4 și au terminat competiția pe aceeași poziție, ambii pierzând semifinalele și meciurile pentru medalia de bronz, împotriva unor sportivi de la SCM Deva, respectiv CSS Unirea Iași. Kacsó Sándor s-a calificat de pe locul 7, iar apoi a fost eliminat în sferturi de colegul său de club, Șerban Răchită, cu scorul de 54-50. Kacsó s-a declarat mulțumit după concurs: “Fiind prima competiție de Field la care particip, și unde nivelul competitiv a fost foarte ridicat, consider că am avut un parcurs bun și am reușit să înțeleg mai bine ce presupune această disciplină”. Pentru sportivii de la CSM Tg. Mureș din cadrul secției de Tir cu Arcul urmează Campionatul Național Outdoor U21/Seniori, la Aninoasa, competiție care începe azi, 31 august, și se va încheia duminică, 3 septembrie. CSM Tg. Mureș va participa la această competiție cu un număr de 5 sportivi, respectiv Tamás Móréh, Fecioru Ilinca, Salcă Codrin, Kacsó Sándor și Șerban Răchită.

Start cu dreptul pentru CSM Tg. Mureș în Campionatul Național de popice!

Noua ediție a Campionatului Național pe echipe Junioare la popice a demarat la sfârșitul săptămânii trecute, cu o victorie clară a fetelor de la CSM Tg. Mureș. Echipa condusă de Orosz István, s-a impus clar pe teren propriu în arena târgumureșeană. CSM Târgu Mureș - Rapid București 3.188 p.d.- 2.705 p.d. Au punctat pentru CSM Tg. Mureș: Ádám Erzsébet Alexandra/Bakó Blanka 566 p.d.; Jánosi Halmágyi Kriszta 539 p.d.; Kádár Nóra 528 p.d.; Doarje Alexia Ilinca 520 p.d.; Bordianu Roxana Andreea 519 p.d.; Ciula Geanina Corina 516 p.d. Etapa a II-a va avea loc în data de 16 septembrie 2023, pe arena prahovencelor de la Ploiești.

Variantă surpriză pentru Edi Iordănescu

Naționala României va avea parte de două meciuri “de foc” în preliminariile pentru EURO 2024, cu Israel (9 septembrie) și cu Kosovo (12 septembrie). Dumitru Dragomir, fostul șef de la Ligă, îi propune o soluție pentru postul de atacant lui Edi Iordănescu. Chiar dacă a plecat din România și acum evoluează în Qatar, Dragomir îl vede pe Denis Alibec drept atacantul potrivit echipei naționale. Fostul oficial de la LPF i-a criticat dur pe Alex Mitriță și pe Louis Munteanu, despre care spune că nu i-ar aduce la națională. “La Craiova, doar doi jucători au jucat bine. Cei doi fundași laterali, Bancu și Căpățînă. În centru, Doamne! Fundașii centrali, până la pauză, aveau un gol în fața porții... n-am văzut în viața mea așa ceva. Culoarul din fața porții era gol. Fundașii centrali plecau în lateral, la fel și mijlocașii. Stăteam și mă gândeam dacă ăia de pe bancă nu văd asta? În afară de fundașii laterali, nu puteam să iau pe cineva. Ce Mitriță?! Parcă erau din curtea școlii. Mitriță nu e genul meu de jucător, nu l-aș lua la națională. Nici pe Louis Munteanu nu l-aș chema la națională. Ca vârf de atac l-aș chema pe Alibec și aș juca titular cu fundașul drepta de la Rapid, Borza, dar și Bancu e jucător bun. Louis Munteanu e prea crud, trebuie să mai joace puțin la Hagi și după aceea vine”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

Trei modificări în lotul României de rugby pentru Cupa Mondială

Naționala de rugby a României s-a reunit, luni, pentru o ultimă săptămână de pregătire în țară, la București, după care, duminică, 3 septembrie, va pleca spre Franța, pentru a participa la Cupa Mondială de Rugby. În lotul de 33, anunțat în urmă cu două săptămâni de staff-ul tehnic, au intervenit însă câteva schimbări, anunță FR Rugby. Mihai Macovei, Mihai Mureșan și Paul Popoaia au suferit accidentări în ultima săptămână de pregătire, dar și la meciul test cu Italia, și au fost înlocuiți pentru Cupa Mondială din Franța din motive medicale. Andre Gorin, Lama Sioeli și Taliauli Sikuea au fost selectați pentru a suplini lipsa acestora. Marius Iftimiciuc și Florin Surugiu se află deja în proces de recuperare și vor reveni la antrenamente începând cu 5 septembrie. Mihai Macovei a suferit o ruptură musculară 2,5 cm mușchi gastrocnemian medial gamba stângă. Acesta va avea nevoie de trei săptămâni de recuperare. Mihai Mureșan s-a accidentat în meciul din Italia și a fost diagnosticat cu luxație antero-inferioară umăr drept și leziune Bankart cu indicație chirurgicală. În cazul său, perioada de indisponibilitate este de 3-4 luni. Paul Popoaia se află în continuare în recuperare după o contuzie puternică la umărul drept, diagnosticul fiind de bursită subacromială și tendinită supraspinos. Toți sportivii care nu au fost selecționați în lotul de 33 și se vor recupera în timp util vor rămâne la dispoziția staff-ului tehnic pe toată perioada Cupei Mondiale. România va debuta la Cupa Mondială pe 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. În Grupa B, Stejarii vor mai juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Burleanu, mesaj clar pentru selecționer înaintea meciurilor cu Israel și Kosovo: Așteptările mele sunt să luăm șase puncte”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că obiectivul echipei naționale este să obțină șase puncte din meciurile cu Israel și Kosovo, care vor avea loc în septembrie, la București, în preliminariile EURO 2024. “Așteptările mele sunt ca la finalul celor două meciuri, cu Israel și cu Kosovo, să ne putem consolida locul de calificare pentru EURO, să putem continua forma pozitivă arătată în martie și iunie și, la final, să ne putem îndeplini visul, de a merge la EURO 2024. Obiectivul este să obținem cele șase puncte”, a afirmat Burleanu. Președintele FRF a anunțat că s-au vândut până acum peste 25.000 de bilete pentru meciul cu Israelul: “Confirmăm că avem în momentul de față peste 25.000 de spectatori la meciul cu Israelul, a fost deschis al doilea inel pe Arena Națională, probabil vom depăși 40-45.000 de spectatori”. România va juca pe 9 septembrie cu Israelul, iar pe 12 septembrie cu Kosovo, ambele pe Arena Națională din Capitală, în preliminariile EURO 2024, în care tricolorii se află pe locul secund în Grupa I.

Max Verstappen a învins în MP al Țărilor de Jos și a egalat recordul lui Sebastian Vettel!

Pilotul olandez Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu al Țărilor de Jos la Formula 1, de la Zandvoort, reușind a noua victorie consecutivă într-un sezon și egalând astfel recordul lui Sebastian Vettel. Max Verstappen (Red Bull) s-a aflat la a unsprezecea victorie din sezonul 2023 și a reușit să lege nouă succese consecutive în acest sezon, egalând recordul stabilit de pilotul german Sebastian Vettel în anul 2013. Pe locul secund s-a clasat spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin), iar francezul Pierre Gasly (Alpine) a încheiat pe locul al treilea, profitând de o penalizare de cinci secunde primită de Sergio Perez (Red Bull). În timpul cursei s-au petrecut mai multe incidente: abandon tehnic al lui Charles Leclerc (Ferrari) în turul 41, în turul 61 a început o ploaie torențială. Pilot chinez Zhou Guanyu a lovit parapetul și a rămas blocat, în turul 64, cu puțin timp înainte să fie scos steagul roșu, din cauza ploii. Cursa a fost întreruptă timp de mai bine de patruzeci de secunde, înainte de a-și disputa ultimele 8 tururi.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu