Un spectacol în ringul de box!

Distribuie pe:

Despre asta a fost vorba în seara zilei de vineri, 15 septembrie, în sala de sport a Școlii Gimnaziale “Emil Drăgan” din orașul Ungheni, în cadrul evenimentului Gala de Box “CUPA UNIRII”, ediția I!

Zeci de sportivi, atât băieți, cât și fete, afiliați la 15 cluburi sportive, reprezentând 5 județe ale țării, s-au întrecut în ring la diferite categorii de greutate prin unul din cele mai iubite sporturi ale lumii - boxul!

Deși aflată la prima ediție, această gală a strâns în sala de sport zeci de copii, tineri și părinți la un loc, stârnind aplauzele și chiar uralele lor, în momentele premierilor celor mai buni dintre sportivi!

“Este de apreciat faptul că spectatorii care au ales în acest sfârșit de săptămână să fie prezenți la această gală sportivă, deși pentru prima dată în orașul nostru un astfel de eveniment, au rămas alături de pugiliști până la ultimul meci!

Mă bucur că reușim să stârnim interesul locuitorilor orașului și ai satelor aparținătoare cu astfel de evenimente care înseamnă de altfel disciplină, multă muncă în sala de antrenament, fair-play, profesionalism și desigur o activitate sănătoasă în formarea copiilor și a tinerilor, indiferent de sportul practicat!

Voi rămâne deschis în organizarea sau susținerea unor astfel de evenimente, la care să aibă acces publicul larg, și în special tinerii din comunitatea noastră!”, a transmis primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan.

Evenimentul a fost coordonat de clubul sportiv Ring Box Tg. Mureș în parteneriat cu Primăria orașului Ungheni și a avut ca protagoniști la categoriile de greutate de 33 kg și până la +80 kg fete și băieți, din cluburi precum: Stejarul Daneș, Potaisa Turda, CS Turda, Dacia Orăștie 2010, Box Club Gilău, ACS Speranța Jucu, CS RingBox Tg. Mureș, ACS Jucu, Câmpia Turzii, Bene Regaz Miercurea Ciuc, Voința Cluj, CSM Miercurea Ciuc, RB Bad Boy și Universitatea Cluj. Arbitri: Târnovean Claudiu - Tg. Mureș și Nedelcu Viorel - Câmpina.

Medalie de argint pentru România la tenis de masă

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României a ratat câștigarea unui nou titlu al Campionatului European pe echipe, desfășurat în Suedia, la Malmö, în intervalul 10-17 septembrie. Fetele antrenate de Viorel Filimon, în frunte cu târgumureșeanca Szõcs Bernadette, au cedat cu 0-3 în fața Germaniei, în finala disputată duminică, 17 septembrie, cucerind astfel medaliile de argint. Iată meciurile și rezultatele tricolorelor în finală: Elizabeta Samara - Shan Xiaona 0-3 (6-11, 8-11, 8-11), Szõcs Bernadette - Han Ying 1-3 (16-14, 8-11, 8-11, 10-12) și Andreea Dragoman - Nina Mittelham 2-3 (11-5, 9-11, 11-8, 10-12). La masculin, echipa pregătită de Andrei Filimon și din care a făcut parte și Szõcs Hunor, fratele lui Bernadette, s-a oprit în optimile de finală, fiind eliminată de Danemarca. Naționala feminină a țării noastre era vicecampioană europeană en titre, cu argintul obținut la ediția din 2021 - desfășurată la Cluj-Napoca - unde echipa masculină a României s-a oprit în sferturile de finală.                                                   

CSM Tg. Mureș și-a ținut blazonul THL!

Echipa CSM Tg. Mureș U15 a participat la Cupa Ligii Transilvane de hochei, unde a jucat împotriva Miercurea Ciuc B, Gheorgheni A și Odorheiu Secuiesc. “În ciuda faptului că echipa nu a mai fost pe gheață de mult timp, băieții au avut câteva acțiuni frumoase. Am văzut câteva lucruri din sezonul trecut pe care le-au învățat și le-au păstrat. Toată lumea a pus «osul», nu mă pot plânge. Odată ce ne vom putea antrena pe gheață, sunt sigur că performanțele echipei se vor îmbunătăți”, a declarat Lajos Vákár, antrenorul echipei CSM Tg. Mureș. Rezultate: CSS Miercurea Ciuc B-CSM Târgu Mureș 3-1, Gheorgheni A-CSM Târgu Mureș 16-1, CSM Târgu Mureș - CSM Odorheiu Secuiesc 4-3.

CSM Tg. Mureș calificată la Turneul Final 8 de baschet

În Sala Sporturilor “Simon László” din Tg. Mureș au avut loc meciurile grupei C, jocul inaugural fiind programat vineri, 15 septembrie: CSM Tg. Mureș - CSM Focșani 84-60. Sâmbătă, 16 septembrie, s-a disputat partida: CSM Focșani - CSM Galați 77-88, iar duminică, 17 septembrie, a fost programat ultimul joc, derby-ul: CSM Tg. Mureș - CSM Galați 82-80. Pe primul loc a încheiat CSM Tg. Mureș (cu 4 puncte), urmată de CSM Galați (cu 3 puncte) și CSM Focșani (cu 2 puncte). Câștigătoarele celor cinci grupe (Rapid București, U-BT Cluj-Napoca, CSM Tg. Mureș, CSM Ploiești și CSU Sibiu) și cele mai bune două echipe de pe locul al doilea (CSM Oradea și CSM Constanța) s-au calificat la Turneul Final 8, care se va desfășura între 13-17 februarie 2024.

Sorin Crăciun

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu