Tranziție ecologică - Azomureș se pregătește pentru producția de hidrogen

Distribuie pe:

Directorul general al Azomureș, Josh Zacharias, a declarat marți, la Târgu Mureș, că la nivelul companiei există în lucru un proiect pentru construirea a două electrolizoare, utilizate pentru producerea de hidrogen, ca parte a tranziției ecologice.

“Avem mai multe proiecte în lucru, încă în faza de studiu de fezabilitate. În calitate de producători de amoniac, suntem în cele din urmă consumatori de hidrogen, fiindcă hidrogenul se folosește pentru a produce amoniac. Unul dintre marile proiecte la care lucrăm este construirea de electrolizoare, care ar fi de cealaltă parte a fabricii. Este încă o investiție majoră, până la 50 de milioane euro pe electrolizor mic. Dar avem intenția de a instala eventual două electrolizoare ca parte a tranziției noastre ecologice. Lucrăm la studiile de fezabilitate și, de asemenea, la diferitele conexiuni în unitatea noastră de amoniac pentru a o facilita”, a declarat Josh Zacharias, într-o conferință de presă.

Directorul general al Azomureș a precizat că au fost discuții, însă nu există proiecte formale în domeniu, ci ar putea fi folosită experiența celor care au implementat astfel de proiecte.

“Dar încă căutăm parteneri pentru că, în acest caz, am putea ajuta la facilitarea realizării proiectului, angajându-ne să-l acceptăm, dar trebuie să facă parte dintr-o strategie mai largă a județului Mureș. Depinde puțin și de acordarea ajutorului de stat, care a fost anunțat pentru acest proiect. Este parte în special din Fondul pentru Tranziția Justă, ajută la asigurarea acestuia, sperăm că am putea pregăti terenul în următorii doi sau trei ani, dar asta depinde de o serie de lucruri care se întâmplă între timp”, a mai afirmat Josh Zacharias. (Agerpres)

Lasă un comentariu