Ibănești - Mobilier nou și echipamente performante pentru toate școlile

Distribuie pe:

Pe parcursul anului 2023-2024, în unitățile de învățământ din comuna Ibănești se vor realiza dotări importante cu mobilier și echipamente, informează primarul comunei, Dan Vasile Dumitru: “Școlile urmează să fie dotate cu mobilier, echipamente IT, materiale didactice, noi și performante - pentru ca toți elevii și dascălii să poată învăța și preda în cele mai bune condiții - printr-un proiect prin fonduri europene în valoare de 1.580.000 de lei, depus de Primăria Ibănești. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR”.

Pentru toate sălile de clasă și grădiniță se vor achiziționa, printre altele: dulapuri, catedre, pupitre individuale cu scaune modulare și reglabile pe înălțime, cuiere, mese, scaune, pernuțe individuale de șezut, biblioteci de înălțime joasă pentru preșcolari; echipamente digitale, mobilier și materiale didactice pentru laboratoarele multidisciplinare fizică-chimie-biologie, echipamente sportive, sisteme de sunet pentru sălile de clasă, laptopuri, unități centrale cu monitor, table interactive, camere de videoconferință, scanere, detaliază edilul.

“Toate dotările mai sus-menționate au fost stabilite pe baza necesarului și a unei analize detaliate de nevoi realizate de Școala Gimnazială Ibănești pentru a răspunde în mod exact necesităților elevilor și a cadrelor didactice din comună”. (foto - România frumoasă)

Ileana Sandu        

1 comentariu

  1. Ochiipeea 24 septembrie, 2023 at 12:29 Răspunde

    Este o veste excelentă pentru comuna Ibănești și pentru sistemul de învățământ local! Inițiativa Primăriei de a obține finanțare europeană pentru dotarea școlilor cu mobilier și echipamente moderne va aduce cu siguranță beneficii semnificative elevilor și profesorilor.

Lasă un comentariu