Acțiune de ecologizare ,,Viață sănătoasă într-un mediu sănătos”

Distribuie pe:

În municipiul Târgu-Mureș a avut loc, la începutul acestei săptămâni, o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice, intitulată “Let's Do IT! Viață sănătoasă într-un mediu sănătos”. Activitatea a fost organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, prin Structura de tineret pentru județul Mureș a Departamentului de tineret și Biroului de cateheză, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș.

Acțiunea a reunit peste 450 de elevi și cadre didactice și a constat în colectarea deșeurilor depuse în mod iresponsabil în spațiile publice de promenadă și de recreere, din jurul blocurilor și caselor și de pe străzile principale din cartierul Unirii, municipiul Târgu-Mureș, precum și de pe malul râului Mureș, rezultând astfel zeci de saci menajeri plini.

Aflată la cea de-a doua ediție, activitatea urmărește responsabilizarea oamenilor cu privire la menținerea unui mediu înconjurător curat și sigur, dinamizarea simțului răspunderii și al acțiunii imediate față de protejarea naturii, precum și respectarea și aprecierea acesteia ca fiind darul lui Dumnezeu pentru viața pământească. În acest sens, trebuie să înțelegem cu toții că noi suntem responsabili de viitorul acestei planete și de dezvoltarea durabilă, care prin însăși definiția ei ne îndeamnă la “satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi” (WCED, Raportul Brundtland). Cu toții, copii, tineri și adulți deopotrivă, trebuie să conștientizăm că fără un comportament civic și moral adecvat, nivelul calității vieții noastre va înregistra scăderi constante, care inevitabil își vor pune amprenta asupra sănătății trupești și sufletești.

Acțiunea a avut loc sub coordonarea doamnelor prof. Ioana Maria Bucur, directorul Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș, prof. Camelia Turcu și a părintelui Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș, în colaborare cu alte 16 cadre didactice care predau la instituția de învățământ târgumureșeană.

Prof. Carmen Nicoară

Lasă un comentariu