Demolarea turnului de răcire de la Azomureș va schimba profilul energetic al companiei

Distribuie pe:

Directorul general al Azomureș, Josh Zacharias, a declarat ieri, că în locul turnului de răcire a apei industriale de pe platformă, care urmează să fie demolat prin implozie, săptămâna viitoare, se va construi un parc fotovoltaic care va schimba profilul energetic al companiei prin folosirea energiei verzi în procesul de producție.

Potrivit directorului general, citat de agerpres.ro, pentru locul eliberat de turnul de răcire, care are o înălțime de 55 metri, cu un diametru de bază de 47 metri, respectiv 21 metri la coronament, există proiecte pentru noi instalații. În plus, a anunțat Josh Zacharias, compania intenționează să reia o parte a producției de îngrășăminte pentru agricultură, însă nu a fost stabilit un termen exact.

Turnul ce urmează să fie scos definitiv din funcțiune nu mai este utilizat de aproximativ 15 ani, întrucât față de construcția inițială a platformei au fost realizate și alte soluții de răcire a apelor industriale folosite în procesul tehnologic. Specialiștii prezenți la fața locului au precizat că demolarea turnului prin împușcare cu dinamită este metoda cea mai eficientă pentru demolarea sigură a structurilor mai mari.

Demolarea este programată pentru data de 28 septembrie 2023, în jurul orei 18,00, în funcție de condițiile meteo din ziua respectivă, iar direcția de cădere a construcției va fi către incinta Azomureș.

Reprezentantul Companiei de Demolări Industriale, Miklos Levente, a precizat că turnul va fi distrus în 8-9 secunde, iar celelalte două turnuri mari de răcire vor rămâne pe amplasamentul actual, deoarece sunt încă operaționale. Pe lângă firma specializată în demolarea construcțiilor prin implozie, la fața locului sunt în permanență reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și Agenției de Protecția Mediului Mureș.

Lasă un comentariu