În parohia Reghin - Apahida, “Cântecul vârstelor”

Distribuie pe:

Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Biserica Ortodoxă Română a constituit un bun prilej pentru organizarea unor serii de activități tematice în cadrul parohiei Reghin-Apalina. În acest context, zilele trecute, s-a desfășurat și evenimentul socio-cultural “Cântecul Vârstelor”, cu această ocazie marcând și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Caracterul socio-cultural al evenimentului a fost dat de cele două tipuri de activități, care au intrat în structura organizatorică. Astfel, programul cultural a cuprins prezentarea unor cântece și jocuri populare românești, momente muzical-instrumentale și parada portului popular, realizate de corul de copii “Bucuria Comuniunii” al parohiei Reghin-Apalina. Întregul program s-a desfășurat în curtea bisericii parohiale, în fața tuturor celor prezenți la eveniment.

În partea a doua a evenimentului a avut loc evidențierea vârstnicilor voluntari participanți la activitățile desfășurate în cadrul Taberei de vară “Bucuria Comuniunii”, din perioada 1-13 august 2023, cu toții primind Diplome de aleasă prețuire. În cadrul taberei din acest an au fost organizate ateliere de lucru - țesătorie, cusut, sculptură, pictură, împletit -, toate sub coordonarea vârstnicilor voluntari. În urma acestor ateliere s-a organizat un stand cu vânzarea produselor, iar suma adunată a fost donată, în cadrul acestui eveniment, unei persoane vârstnice din comunitate.

În încheierea activităților, tinerii voluntari ai parohiei au organizat o masă cu produse tradiționale pentru servirea vârstnicilor invitați la eveniment. Ziua s-a încheiat într-o atmosferă de bucurie și armonie pentru întreaga comunitate. Tinerii au învățat să prețuiască pe cei vârstnici și să le întoarcă recunoștința pentru zestrea culturală lăsată din generație în generație, iar vârstnicii s-au simțit prețuiți și răsplătiți prin eforturile organizatorilor și a tuturor celor implicați în acest eveniment.

Urmând cuvintele Sfintei Scripturi: “Înaintea celui cărunt să te scoli, să cinstești fața bătrânului” (Lev. 19, 32), tinerii voluntari ai parohiei noastre și copiii din corul “Bucuria Comuniunii”, coordonați de preotul paroh dr. Vasile Farcaș și prof. dr. Severina -Maria Farcaș (disciplina Religie), s-au reunit și au reușit să aducă multă bucurie și speranță pentru vârstnicii prezenți la evenimentul “Cântecul Vârstelor”. Chiar și numele activității a pus în lumină armonia pe care o creează conlucrarea dintre categoriile diferite de vârstă, care nu sunt altceva decât stadii ale devenirii umane pe drumul spre înveșnicire.

Daniel Farcaș

Lasă un comentariu