Baschetbaliștii mureșeni, în mijlocul liceenilor

Distribuie pe:

Echipa masculină de baschet CS Municipal Tg. Mureș continuă promovarea sportului și implicit al baschetului în școlile mureșene. Jucătorii antrenați de George Trif și Vlad Pora s-au aflat luni, 2 octombrie, în curtea Liceului cu Program Sportiv “Szasz Adalbert” din Tg. Mureș, unde au jucat un meci demonstrativ cu formația liceului și au acordat autografe tinerilor suporteri. În primăvară, baschetbaliștii mureșeni au mai avut o astfel de acțiune la Gimnaziul Romulus Guga.                      

Liga a III-a de fotbal: Avântul Reghin a învins Unirea Ungheni!

Etapa a 6-a a Ligii a III-a de fotbal s-a desfășurat vineri și sâmbătă, 29-30 septembrie. In seria a 9-a; Avântul Reghin - Unirea Ungheni 2-0 și ACS Tg.-Mureș - Universitatea Alba Iulia 0-1. Pe primul loc în seria a 9-a este Unirea Ungheni (cu 13 puncte), urmată de ACS Mediaș (tot cu 13 puncte) și Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (cu 12 puncte). Avântul Reghin ocupă treapta a 7-a (cu 5 puncte), iar ACS Tg.-Mureș se află pe locul 10, ultimul (cu 1 punct). Etapa a 7-a este programată în 6 și 7 octombrie.                                                                                                                                                                                        

Clasamentul WTA - Sorana Cîrstea, jucătoarea română cel mai bine clasată

Sorana Cîrstea se menține pe locul 26 în clasamentul WTA dat publicității luni și este jucătoarea română cel mai bine clasată, în timp de Ana Bogdan și Irina Begu au coborât în ierarhia mondială. Sorana Cîrstea are 1765 de puncte și este urmată în clasament de Ana Bogdan, care a coborât de pe 61 pe 71, cu 897 puncte. Irina Begu a coborât șapte locuri și este pe 73, cu 888 puncte. Jaqueline Cristian a urcat un loc și este pe 102, cu 674 puncte. În Top 200 se mai află Gabriela Ruse, pe 185 (menținere), cu 399 puncte, Irina Bara, pe locul 193 (menținere), cu 380 puncte și Miriam Bulgaru (coborâre 15 locuri) pe 199, cu 365 puncte. Suspendată patru ani pentru dopaj, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA. Lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9266 puncte, urmată de Iga Swiatek, care are 8195 puncte. Pe locul trei se află Coco Gauff, cu 6165 puncte.

Gimnastică: Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sportivul Andrei Muntean s-a calificat, duminică, la Jocurile Olimpie de la Paris, în urma rezultatelor de la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp. Potrivit FR Gimnastică, Muntean a obținut biletele pentru Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt calificați cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice. Andrei Muntean s-a clasat pe locul 30 în întrecerea individuală, cu 80.665 puncte, și va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Rio 2016. Team Romania are acum 55 de sportivi calificați pentru JO Paris.

CSM București, a doua victorie în grupa A din Liga Campionilor!

Campioana CSM București a învins duminică, în deplasare, formația suedeză IK Savehof, scor 41-26 (22-11), în etapa a IV-a din grupa A a Ligii Campionilor. Principalele marcatoare ale partidei au fost Koppang 4 goluri, Sembe 4, Mellegard 4, pentru IK Savehof, respectiv Arntzen 6, Ingstad 6, pentru echipa gazdă. În etapa a IV-a s-au mai jucat meciurile dintre Odense - DVSC Debren 33-30, SG BBM Bietigheim - Brest 34-30 si Gyor - Budcnost 37-19. În primele etape, CSM București a obținut rezultatele: 28-24 cu Odense, 24-26 cu SG BBM Bietigheim și 23-27 cu Gyor. După patru etape, campioana României se află pe locul 4, cu 4 puncte, iar în etapa viitoare va juca pe teren propriu, în 21 octombrie, cu Brest Bretagne Handball.

MotoGP - Jorge Martin s-a impus la Grand Prix-ul Japoniei

Spaniolul Jorge Martin (Ducati-Pramac) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Japoniei la MotoGP, într-un Grand Prix întrerupt la jumătatea cursei din cauza ploii torențiale de la Motegi. Martin l-a învins pe liderul campionatului, Francesco Bagnaia (Ducati), locul trei fiind ocupat de spaniolul Marc Marquez (Honda). În clasamentul general, Martin se află acum la doar trei puncte în urma campionului în exercițiu Bagnaia (316 la 319).

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare!

Veste șoc pentru fostul internațional de fotbal Dănuț Lupu, care a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare și trebuie să se predea la Penitenciarul Rahova! Potrivit prosport.ro, Dănuț Lupu a primit pedeapsa în cazul în care a fost prins conducând fără permis. Lui Lupu i s-a respins solicitarea și urmează să se predea la Penitenciarul Rahova, anunță ProSport. Dănuț Lupu a spus că regretă că a condus fără permis, dar a spus că ar repeta gestul dacă ar fi o problemă de sănătate. Fostul fotbalist nu mai are permis de 20 de ani, a încercat de mai multe ori să îl ia din nou, dar a picat de mai multe ori la proba teoretică. În 2001, Dănuț Lupu a fost prins la volan cu o alcoolemie mult peste limită, iar magistrații au decis să îi anuleze documentul.

Superliga de fotbal, rezultate etapa a 11-a

Oțelul Galați și Dinamo București s-au întâlnit, vineri seara, în primul joc din cea de-a 11-a etapă a Superligii de fotbal. Otelul s-a impus cu 1-0. Sâmbătă, 30 septembrie,s-au disputat alte două jocuri, UTA Arad - FC Voluntari 0-0 și Farul Constanța - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-1. Etapa a continuat duminică, 1 octombrie, cu partidele CS Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1, AFC Hermannstadt - Rapid București 1-1 și CFR Cluj - FC Universitatea Craiova 1948 2-0. Etapa s-a încheiat luni, 2 octombrie, cu meciurile CSM Politehnica Iași - Petrolul Ploiești și FCSB - Universitatea Cluj.

Stejarii”, cel mai dur eșec la turneul din Franța

Naționala de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, de Scoția, scor 84-0, în cel de-al treilea meci de la Cupa Mondială din Franța. Partida a avut loc pe Stade Pierre-Mauroy din Lille și a contat pentru grupa B a competiției. În primele meciuri, Stejarii au pierdut cu 8-82 în fața Irlandei și cu 0-76 în fața Africii de Sud. În ultima confruntare din grupă, România va întâlni Tonga, în 8 octombrie, la Lille.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu