Serie limitată de Ukulele cu autograful lui Nicu Alifanits, la Hora Reghin

Distribuie pe:

Cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, Hora Reghin, a lansat, vineri, o serie limitată de Ukulele cu autograful cântărețului Nicu Alifantis, la împlinirea a 50 de ani de activitate pe scenă a artistului.

“Suntem aici pentru a onora activitatea artistică a iubitului nostru Nicu Alifantis, care timp de peste 50 de ani s-a dăruit scenei, s-a dăruit muzicii bune. Țin să-l felicit încă o dată, să-i urez multă sănătate, putere de muncă, succes în continuare, iar dumneavoastră vă urez să aveți plăcerea de a-l asculta și de a asculta această muzică și poezie bună. E vorba de Ukulele, un instrument exotic provenit din Hawaii,unde triburile respective se delectau cu acest instrument. El a fost după aceea preluat de portughezi și adus în Europa unde a prins rădăcini. (...) E un instrument care, cu toate că este mic, poate delecta și poate obține performanțe ridicate. Acest instrument a fost introdus în fabricație la fabrica noastră în anul 1978, fiind prima oară exportat în Anglia. În țara noastră a fost introdus mai greu”, a arătat directorul general al HORA Reghin, Nicolae Bâzgan, într-o conferință de presă.

El a precizat că Ukulele a fost introdus pe scenă în România de către Nicu Alifantis.

“Acolo este primul instrument după care s-a făcut primul Ukulele România, în '78. Eu nu știam lucrul acesta. A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine să aflu că de atâta vreme există un Ukulele în România. Eu l-am îndrăgit foarte tare, mi s-a lipit de fapt de suflet. Am văzut o filmare cu un concert foarte frumos al lui George Harrison și finalul concertului a fost cu Ukulele, un cântec cântat la Ukulele care mi s-a lipit de suflet. Pe lângă faptul că și cântecul era absolut minunat, instrumentul și felul în care a fost interpretat m-a determinat să zic că dacă nu-mi iau acum un Ukulele, sunt ultimul om”, a spus Nicu Alifantis, în conferința de presă.

Acesta a arătat că în 2010 a înregistrat primul album acompaniat de Ukulele.

“Grație bunului Dumnezeu, am ajuns anul acesta se împlinesc 50 de ani de când așa a fost să fie. Sigur că mă bucură lucrul acesta. Nici nu sunt foarte trist că au trecut 50 de ani, nici nu sunt împăcat. Sunt împăcat și mulțumit că în 50 de ani de activitate am făcut tot felul de lucruri și mă bucur că pot lăsa ceva în urma mea. Surpriza a venit de la domnul Bâzgan care a venit cu această propunere cu acest Ukulele personalizat”, a spus Nicu Alifantis.

El a arătat că va fi o serie scurtă de 100 de bucăți semnate și numerotate de la unu la 100, care începând cu data de 1 octombrie, pot fi găsite în magazinele Fabricii Hora de la Reghin și la București.

Nicu Alifantis va susține, sâmbătă seara, la Reghin, un concert cu unul dintre instrumentele personalizate. (AGERPRES)

Lasă un comentariu