Sorana Cîrstea, jucătoarea română cel mai bine clasată. Coborâri pentru Ana Bogdan și Irina Begu în clasamentul WTA

Distribuie pe:

Sorana Cîrstea se menține pe locul 26 în clasamentul WTA dat publicității luni și este jucătoarea română cel mai bine clasată, în timp de Ana Bogdan și Irina Begu au coborât în ierarhia mondială. Sorana Cîrstea are 1.765 de puncte și este urmată în clasamentul româncelor de Ana Bogdan, care a coborât de pe 71 pe 72, cu 897 puncte. Irina Begu a coborât un loc și este pe 74, cu 888 puncte. Jaqueline Cristian a urcat două locuri și este pe 100, cu 674 puncte. În Top 200 se mai află Gabriela Ruse, pe 185 (menținere), cu 399 puncte și Irina Bara, pe locul 192 (în urcare un loc), cu 380 puncte. Suspendată patru ani pentru dopaj, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA. Lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9.480 puncte, urmată de Iga Swiatek, care are 8.890 puncte. Pe locul trei se află Coco Gauff, cu 6.455 puncte.

SuperLiga de fotbal, runda a 12-a

Etapa a 12-a din SuperLiga de fotbal a debutat vineri, 6 octombrie, cu întâlnirile: FC U Craiova 1948 - AFC Hermannstadt 1-1 și Rapid București - CSM Politehnica Iași 3-2. Sâmbătă, 7 octombrie, au avut loc trei jocuri: Petrolul Ploiești - UTA Arad 0-0, FC Voluntari - Universitatea Craiova 0-0 și FC Botoșani - FCSB 0-1. Duminică, 8 octombrie, s-au disputat două partide: Oțelul Galați - Farul Constanța 0-1 și Dinamo București - CFR Cluj 1-1. Ultimul meci al rundei a avut loc luni, 9 octombrie: Universitatea Cluj - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. În fruntea clasamentului se menține FCSB (cu 29 de puncte), urmată de CFR Cluj (cu 26 de puncte) și Rapid (cu 22 de puncte).

S-a dat startul în Divizia A1 de volei feminin

Sâmbătă, 7 octombrie, a debutat noul sezon al Diviziei A1 de volei feminin, meciurile primei etape fiind: CSO Voluntari - Rapid București 2-3, CSM Târgoviște - Știința Bacău 3-0, CSM Volei Alba Blaj - CSM București 3-1, FC Argeș Pitești - CSM Lugoj 0-3, CSU Medicina Tg. Mureș - CSM Constanța 1-3 și Corona Brașov - Dinamo București 1-3. Divizia A1 feminină cuprinde 12 echipe: Rapid București, CSM București, Dinamo București, CSO Voluntari, CSM Târgoviște, FC Argeș Pitești, CSM Constanța, Știința Bacău, CSM Lugoj, CSM Volei Alba Blaj (campioana en titre), CSU Medicina Tg. Mureș și Corona Brașov. Sistemul de desfășurare al campionatului este același ca și în sezonul precedent. Astfel, sunt 22 de etape (tur-retur), după care se va intra în play-off și play-out. Echipele situate pe locurile 1-8 vor lupta pentru locurile de pe podium, iar ultimele patru clasate se vor bate pentru evitarea retrogradării.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu