Barbaria primitivă aruncă în aer civilizația

Distribuie pe:

Bucurați-vă de democrație, cu toate hibele sale reale sau imaginare, de libertate, pace și siguranță. Ceea ce se întâmplă deopotrivă în Ucraina și Israel, dar și în multe alte părți ale lumii chinuite de războaie, dovedește că regimurile barbare, tiraniile primitive, dictaturile dominate de monștrii cu chip de om, dezumanizați, se află periculos de aproape, chiar în preajma noastră.

Terorizează, torturează și omoară femei, copii, bătrâni, oameni nevinovați, fără nicio milă, fără urmă de compasiune sau empatie, cu o cruzime atemporală, diavolească. Barbari pe care civilizația și evoluția umanității nu i-au influențat decât distructiv, prin tehnologiile tot mai sofisticate ale armelor, ale războiului aducător de distrugere și moarte. Răul în cea mai diabolică și cumplită alcătuire pământească bate la ușa umanității hidos și înspăimântător.

Pare că omenirea este incapabilă să învețe din propriile greșeli, războaie și prăbușiri. Din sutele de milioane de victime și morți ale celor două războaie mondiale, din autodistrugerea bezmetică, sinucigașă, pornită din nebunie, rătăcire și ură.

Întunericul se așterne peste minți, iar umbra acestuia acoperă cu beznă suflete... Ridicați-vă prin lumina rugăciunii fața către Dumnezeu și căutați îndurare, înțelepciune și pace. Luați-vă în brațe copiii!

Marius Pașcan

Lasă un comentariu