La Festivalul Dovleacului de la Sovata, Despre siguranță și conduită preventivă

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Sovata, a avut loc Festivalul Dovleacului. Manifestarea, aflată la cea de-a VIII-a ediție, a fost organizată de administrația publică locală, în parteneriat cu Visit Sovata și Asociația de Turism Sovata și Visit Mureș. Prin intermediul acesteia s-a dorit și promovarea obiectivelor turistice din județul Mureș.

Evenimentul a fost deschis de o paradă a tuturor participanților, în frunte cu husarii călare și fanfara orașului. Au participat peste 2000 de elevi, ansambluri artistice, meșteri populari, precum și turiști aflați în stațiune.

Alături de colegii polițiști ai Stațiunii Sovata, Poliției Locale, CPECA Mureș, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Mureș, I.J.J. Mureș, specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al ANITP au fost prezenți printre copiii și tinerii aflați la manifestare cu informații legate de siguranța lor, accentul fiind pus pe mai multe domenii. Au primit sfaturi legate de evitarea racolării de către traficanții de persoane, de evitarea consumului de substanțe interzise și adoptarea unei conduite preventive pentru ca aceștia să nu ajungă în stare de pericol. Informațiile oferite au fost utile și le-au prins bine atât lor, cât și adulților care îi însoțeau, materialele de prevenire cu sfaturi utile, respectiv pliantele și “Ghidul tău în prevenire”, realizat în cadrul Proiectului “Educație pentru siguranță” de Fundația Comunitară Mureș, toate fiind apreciate ca binevenite, a spus Comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P. Domnia sa a adăugat și că ,,a fost o zi cu zâmbete, fericire, copii bucuroși, artă și muzică, ceea ce ne-a făcut și nouă mai ușoară misiunea de a le fi aproape, alături de alte structuri ale M.A.I. Mulțumim colegilor polițiști din Sovata, dar și reprezentanților Primăriei și cadrelor didactice, pentru invitație, sprijin, interes și colaborarea pentru siguranța comunității!”

B.L.

Lasă un comentariu