La Târgu Mureș, “Educația azi vs. Societatea mâine”

Distribuie pe:

Tinerii târgumureșeni au participat, zilele trecute, la workshop-ul educativ intitulat “Educația azi vs. Societatea mâine”. Evenimentul, găzduit de biserica “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Târgu-Mureș, a fost susținut de doamna conf. univ. dr. Doina David, prorector al Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, care le-a vorbit tinerilor despre procesul de educație și formare profesională și importanța acestuia în conturarea societății de mâine.

Pornind de la tâlcuirea unor scurte povești, invitata noastră specială a reușit să transpună cele mai importante persoane care au rol definitoriu în formarea noastră ca oameni și ca profesioniști: Dumnezeu, familia (în special mama) și sistemul de învățământ, prin cadrele didactice. Activitatea s-a bucurat de un nivel ridicat de interactivitate, prilej cu care cei aproximativ 100 de participanți (elevi, cadre didactice și părinți) au avut ocazia de a adresa numeroase întrebări cu privire la rolul nostru în această lume și influența celor din jur asupra noastră. Cea de-a doua parte a întâlnirii a constat în organizarea unor ateliere de lucru simultane, în cadrul cărora tinerii au confecționat semne de carte, au desenat coperta unei cărți având ca tematică educația și au creat o poveste pe baza unor imagini predefinite.

Workshop-ul “Educația azi vs. Societatea mâine”, un concept al Structurii de misiune și tineret pentru județul Mureș din cadrul Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a fost realizat în colaborare cu cadre didactice care provin de la unități școlare din municipiul Târgu-Mureș și din împrejurimi: doamnele prof. înv. preșcolar Dorina Pop, Cristina Farcaș, Simona Fărcaș și Raluca Morar, de la Grădinița “Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureș, doamnele prof. Camelia Turcu, Simona Oltean și Roxana Gliga, de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș, doamnele prof. Carmen Nicoară (director), Marieta Niomati, Aurelia Nițu și Andra Poptamas, de la Școala Gimnazială Petelea, și doamnele prof. Alina Petruța Gligor, respectiv pedagog Anamaria Ardelean, de la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș.

Pr. Silviu Jimborean, inspector pentru misiune și tineret pentru județul Mureș

Lasă un comentariu