Ciprian Dobre: “PNL este mai hotărât ca niciodată să facă orice fel de compromis pentru ca administrația Soós să nu mai câștige alegerile din 2024”

Distribuie pe:

BPJ al PNL a adoptat o hotărâre prin care se poziționează împotriva primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, și începe demersurile pentru a crea o alianță în jurul unui candidat român, unic, pentru alegerile locale din 2024. Liberalii invită toate partidele din oraș, mediul academic și ONG-urile la discuții pentru găsirea unui candidat unic. Deși pe plan local, liberalii au o alianță cu UDMR, PNL având viceprimar la Târgu Mureș și vicepreședinte la Consiliul Județean, aceștia susțin că își asumă riscul de a pierde cele două poziții.

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul a luat o decizie cu privire la abordarea alegerilor locale din Târgu Mureș în anul 2024, poziționându-se împotriva actualului primar Soós Zoltán și chemând forțele politice din oraș să formeze o alianță pentru a susține un candidat cu șanse de a-l învinge pe actualul edil.

“PNL Mureș, aseară (luni - n.r.), a avut ședința de Birou Permanent Județean în care am luat o decizie, zicem noi importantă pentru Târgu Mureș. La Târgu Mureș suntem într-o situație destul de delicată, cu o nemulțumire fantastică în fiecare zi în oraș. Cred că la următoarele alegeri locale din 2024 Târgu Mureșul trebuie să dea dovadă de unitate. Cred că ne-am învățat lecția din 2020 când a existat un singur candidat, în persoana lui Soos Zoltan, cel care a și câștigat Primăria municipiului Târgu Mureș, acesta participând independent, iar toate partidele reprezentate sau nereprezentate în parlament, precum și independenții, au fost 13. Acest climat de nemulțumire de la nivelul Târgu Mureșului, PNL este determinat să îl curme. Trebuie să afirmăm foarte clar că orașul, în ultimii trei ani, a fost prost administrat și că noi trebuie să declarăm că suntem împotriva administrației Soos. Acest exemplu al administrației Soos, de haos în ceea ce privește circulația, de criză în ceea ce privește deșeurile din oraș și nu vreau să mă gândesc la acea exprimare nefericită când românii au fost trimiși în colțul albastru pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou, potrivit deciziei BPJ al PNL, trebuie să înceteze. În 2024 trebuie să punem în loc profesionalismul, competența și performanța. Târgu Mureșul poate fi un oraș performant. Să nu cădem capcană acestei amorțeli de trei ani de zile. Târgu Mureșul trebuie să redevină performant. Toate aceste lucruri trebuie reafirmate foarte clar. Administrația Soos nu reprezintă Târgu Mureșul.

PNL va susține o persoană competentă și care să redea viața acestui oraș. PNL cheamă și invită toate forțele politice din Târgu Mureș, cheamă și invită societatea academică din Târgu Mureș, mediul nonguvernamental la discuții pentru a găsi această persoană care poate reprezenta alternativa pt administrația Soos. Suntem ferm convinși că orașul are această persoană care să conducă municipiul, compatibil cu secolul 21”, a declarat, ieri, președintele PNL Mureș.

Întrebat dacă PNL are propuneri pentru candidatul la funcția de primar al Târgu Mureșului, Dobre a răspuns că “avem multe persoane care pot fi, însă nu e important ce propune PNL, ci ceea ce propun târgumureșenii”. Președintele PNL a mai amintit că partidul său are în curs de realizare un sondaj de opinie, însă acela ține de calculele de partid și nu de această construcție. “Să fie foarte clar că PNL este mai hotărât ca niciodată să facă orice fel de compromis pt ca administrația Soos să nu mai câștige alegerile din 2024”.

Jurnaliștii prezenți au întrebat dacă PNL nu riscă astfel să piardă viceprimarul municipiului Târgu Mureș și vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, cele două funcții fiind obținute în 2020, în urma unor înțelegeri cu UDMR. Ciprian Dobre a răspuns că “am luat această hotărâre luând în calcul orice variantă, chiar și posibilitatea ca să pierdem viceprimarul. Noi nu facem politică de dragul unui viceprimar, al unui vicepreședinte. Ținta este să obținem un primar împotriva unei administrații neperformante”.

Referitor la o eventuală reașezare a forțelor politice din Consiliul Județean Mureș, unde acum UDMR și-a asigurat majoritatea cu PNL și unde PNL cu PSD și cu PMP ar putea forma o majoritate lejeră, președintele liberalilor a spus că “orice este posibil”.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu