Târnosirea bisericii din filia Recea, Parohia Vidrasău, protopopiatul Târgu Mureș

Distribuie pe:

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din filia Recea, parohia Vidrasău, protopopiatul Târgu Mureș. Chiriarhul nostru, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul “Sfântul Ioan Evanghelistul”. În continuare, Ierarhul Alba Iuliei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: “Fiul lui Dumnezeu, când era pe pământ, l-a înfruntat și l-a învins pe satana. Dacă-L luăm pe Hristos ca Prietenul nostru Cel mai apropiat, dacă împărtășim cu Domnul toate planurile și activitățile noastre, ascultându-L, noi vom trăi viața de biruință pe care a trăit-o El. Când devenim prieteni cu Dulcele Iisus, Mântuitorul nostru, iubirea noastră pentru El va crește și vom face mai degrabă ce dorește Domnul decât să-L rănim, păcătuind. Aceasta este credința care ne dă biruința, o încredere personală în Hristos și o permanentă comuniune cu El”.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în slujba Bisericii, părintele paroh Gheorghe Moldovan a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a oferit Diplome de aleasă cinstire tuturor binefăcătorilor care au contribuit la înfrumusețarea și împodobirea locașului de închinare.

Lucrările de edificare a bisericii cu hramul “Sfântul Ioan Evanghelistul” din filia Recea au fost demarate în anul 2008, locașul de cult fiind ridicat pe un teren aflat în imediata vecinătate a Aeroportului Internațional din Târgu Mureș. În urma tuturor lucrărilor de înfrumusețare executate la interiorul și exteriorul bisericii, au fost achiziționate iconostasul și toate obiectele necesare cultului divin. Veșmântul pictural a fost realizat în tehnica fresco de către pictorul Valentin Baci. De asemenea, în apropierea locașului de rugăciune, a fost edificată și o clădire administrativă, precizează Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba-Iuliei.

Lasă un comentariu