Obiceiuri inofensive care duc la epuizare mintală

Distribuie pe:

Se știe că obiceiurile pot avea o influență semnificativă asupra vieții noastre, deoarece pot afecta sănătatea și starea de spirit.

Dacă traficul, stresul, activitatea fizică excesivă și lipsa somnului sunt cunoscuți ca factori cu efecte negative asupra sănătății, cercetătorii americani de la Facultatea de Medicină a Universității din Missouri - Kanas City, citați de descopera.ro, susțin că există și obiceiuri aparent inofensive care pot să scadă semnificativ nivelul de energie, ceea ce duce la dificultăți de concentrare, slăbirea sistemului imunitar și scăderea calității vieții.

Însă, cel mai periculos obicei descoperit de experții americani care duce la oboseală și ulterior la epuizare mintală este vizionarea emisiunilor cu impact emoțional, întrucât telespectatorii se identifică cu personajele și ajung să trăiască aceleași sentimente prezentate pe micile ecrane.

“Imaginile văzute la televizor activează regiuni din creier, care duc, în cele din urmă, la oboseală mintală, dificultăți de concentrare și niveluri scăzute de energie. Dacă descoperiți că anumite teme transmise la televizor sunt provocatoare, mai bine le evitați sau stabiliți un program săptămânal pentru a le viziona.

Pe lista obiceiurilor care ne obosesc mai mult decât ne-am aștepta se află și: munca într-o încăpere murdară și dezordonată, planificarea lucrurilor cu mult timp în avans, sarcinile multiple, preluarea imediată a apelurilor telefonice, respirația superficială, dormitul cu lumina aprinsă și pauzele prea lungi între mese.

Oboseala în exces poate să devină cronică și să contribuie la tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresie sau stres, afectează productivitatea, duce la probleme de sănătate fizică, precum obezitate, diabet de tip 2 și boli de inimă. În plus, oboseala cronică poate afecta viața socială și relațiile personale”, atrag atenția oamenii de știință americani. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu