Târgu Mureș - Șofer reținut după ce a tamponat mai multe mașini și a refuzat să oprească la somații și focuri de avertisment

Distribuie pe:

Un bărbat, de 53 de ani, fără permis de conducere, a fost reținut de polițiști după o urmărire prin municipiul Târgu Mureș, timp în care a avariat mai multe mașini și a refuzat să oprească inclusiv după executarea unor focuri de avertisment, analizele ulterioare confirmând că acesta era sub influența alcoolului și, posibil, a substanțelor psihoactive.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a arătat, ieri, într-un comunicat de presă că în urmă cu o seară, în jurul orei 21.20, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Agricultorilor din Târgu Mureș, un autoturism ar fi avariat un camion în momentul efectuării unui viraj și că șoferul a continuat deplasarea înspre strada Mărăști.

“Pentru oprirea autovehiculului au fost dirijate mai multe echipaje de ordine publică și poliție rutieră, conducătorul refuzând să se conformeze semnalelor de oprire. În cadrul urmăririi și în încercarea de a scăpa de echipajele de poliție, acesta ar fi avariat mai multe autovehicule parcate. De asemenea, la intersecția străzilor 22 Decembrie 1989 cu Gheorghe Marinescu, după efectuarea somațiilor specifice, un polițist a efectuat două focuri de armă, de avertisment, în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, a arătat Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Potrivit IPJ Mureș, în ciuda somațiilor și a focurilor de avertisment, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, iar pe strada 22 Decembrie 1989, pe sensul de mers Târgu Mureș - Sângeorgiu de Mureș, autoturismul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă, a intrat în coliziune cu trei copaci și s-a oprit în gardul unui imobil.

“Conducătorul auto a fost imobilizat de polițiști, fiind identificat în persoana unui bărbat, de 53 de ani. De asemenea, la fața locului au fost solicitați reprezentanții I.S.U. Mureș, bărbatul de 53 de ani fiind condus la o unitate medicală pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Facem precizarea că la fața locului, deși acesta emana halenă alcoolică, inițial a refuzat testarea cu aparatele alcooltest și DrugTest, iar din verificările polițiștilor a rezultat că are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Ulterior, la unitatea medicală, bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatul testului de respirație indicând o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism. Facem precizarea că aceasta nu constituie probă în cadrul dosarului penal, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge și a substanțelor psihoactive din organism”, a susținut IPJ Mureș.

În cursul nopții de luni spre marți, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind condus și predat Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

ACȚIUNI RUTIERE PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC, ÎN JUDEȚUL MUREȘ

148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 86.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea normelor la regimul rutier.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier Mureș au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic.

În urma activităților efectuate, au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.840 de lei, după cum urmează: 111 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru depășirea neregulamentară, 1 pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și 17 pentru alte abateri.

Au fost reținute 21 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au efectuat 34 de testări cu aparatele de specialitate, pentru stabilirea prezenței alcoolemiei sau a substanțelor psihoactive în organism.

Reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora reprezintă o prioritate pentru Poliția Română, astfel că polițiștii rutieri mureșeni acționează în permanență pentru diminuarea riscului rutier, punându-se accent pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, prin aplicarea fermă a legislației privind circulația pe drumurile publice, concomitent cu dezvoltarea activităților de educație rutieră.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu