Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș în mijlocul elevilor cu ocazia #ȘcoliiAltfel

Distribuie pe:

Săptămâna “Școala Altfel”, desfășurată la mai multe școli din județ, a fost un bun prilej de a prezenta rolul jandarmilor în societate. Prin urmare, în săptămâna 23-27 octombrie a.c., echipaje din cadrul Grupării Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au fost alături de aproximativ 500 de elevi din județul Mureș.

Luni, 23 octombrie, în cadrul Școlii Gimnaziale Pogăceaua, din județul Mureș, jandarmii au organizat ateliere de prezentare a tehnicii din dotare. Colegii noștri au răspuns întrebărilor și le-au explicat celor mici cum să rămână în siguranță și să ceară ajutor, când au nevoie.

Marți, 24 octombrie, a venit rândul elevilor din cadrul Liceului Silvic Gurghiu să observe tehnica jandarmilor mureșeni, să afle noutăți despre admiterea la școlile militare de subofițeri jandarmi și modalitatea de a urma o astfel de carieră. Specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale le-au explicat tinerilor cât este de important să evite conflictele și substanțele interzise și să solicite ajutorul autorităților ori de câte ori situația o impune.

Miercuri, 25 octombrie, elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Alexandrul Ceușianu” din Reghin, județul Mureș, au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele și tehnica Jandarmeriei.

Vineri, 27 octombrie a.c., ne-au trecut pragul elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș, care au fost încântați de atelierele de tehnică, autospeciale și de exercițiile pe care le-am pregătit special pentru ei, pentru a se antrena ca jandarmii, preț de câteva minute.

Partea cea mai atractivă a vizitelor noastre au fost demonstrațiile de disciplină și intervenție ale colegilor noștri patrupezi: Ben, Sica și Kira - care le-au arătat cât sunt de pregătiți și ascultători.

Vă mulțumim pentru invitații și sperăm că în urma acestor activități, copiii, cunoscând munca și misiunea jandarmilor, vor apela cu încredere la sprijinul nostru, iar cei mari vor alege o carieră militară!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un comentariu