Elevi mai informați - La Școala Gimnazială ,,Radu Popa” din Sighișoara

Distribuie pe:

Activitățile de informare privind fenomenul traficului de persoane au continuat și pentru elevii de la Școala Gimnazială “Radu Popa” din Sighișoara.

Specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), ai Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Mureș, împreună cu reprezentantul în județul Mureș al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Administrația Națională a Penitenciarelor, col.(r) Zaharia Loredan Petru, au avut parte de o primire deosebită, dar și de o organizare impecabilă.

Împreună cu elevii claselor I-VIII au fost dezbătute elementele definitorii ale traficului de minori, metodele de racolare, s-au vizionat filmulețe preventive și s-au transmis sfaturi și recomandări privind evitarea victimizării. De asemenea, au fost aduse în atenție și tentațiile care le pot schimba în sens negativ viața, cu accent pe evitarea consumului de substanțe interzise, moment în care au avut ocazia să experimenteze ochelarii care stimulează vizual efectul consumului de astfel de substanțe, pentru a înțelege mai bine la ce riscuri se expun.

Cei mai mici au pregătit și o surpriză artistică, ce a constat în desene cu tematica prevenirii exploatării copiilor și a importanței zilei de 18 octombrie (marcată și în județul Mureș prin diverse acțiuni, pe parcursul întregii luni), desene la care au lucrat toată săptămâna. “Ne-a impresionat talentul lor, dorința de a fi parte a proiectului nostru, dar și implicarea doamnelor învățătoare care i-au coordonat.

A fost o zi plină de informații, discuții, sfaturi și recomandări, o zi în care fiecare a înțeles cât de importantă este informarea și colaborarea, totul pentru binele elevilor și a comunității, în ansamblu. Mulțumim conducerii acestei unității de învățământ, reprezentată de prof. Bobei Rodica Maria, elevilor, profesorilor și partenerilor instituționali implicați în aceste acțiuni”, a spus comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P.

L.B.

Lasă un comentariu