UMFST Târgu Mureș: Peste 900 de candidați înscriși la concursul de rezidențiat

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concursul național de intrare în Rezidențiat pe loc și pe post pentru domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie, care se desfășoară în șase centre universitare din țară: Târgu Mureș, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Craiova.

În centrul universitar Târgu Mureș s-au înscris la concurs 912 candidați, astfel: 474 de candidați pentru domeniul Medicină, 187 de candidați pentru domeniul Medicină dentară și 251 de candidați pentru domeniul Farmacie.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Informațiile privind repartizarea candidaților în sălile de concurs se vor afișa în data 16 noiembrie 2023 pe site-ul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Lasă un comentariu