În parohia ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Reghin, “Cântecul sacru și icoană din sufletul copiilor”

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Reghin, la începutul acestei săptămâni au fost desfășurate mai multe activități social-culturale încadrate în tematica anului omagial. Acest fapt a fost posibil prin implicarea unui număr mare de elevi voluntari din cadrul grupului catehetic parohial, cadre didactice și credincioși binevoitori care au sprijinit cu multă râvnă aceste acțiuni educaționale.

În acest sens, 165 de elevi ai claselor primare din cadrul Colegiului “Petru Maior”, împreună cu cadrele didactice, s-au alăturat proiectului “Cântecul sacru și icoana din sufletele copiilor”, inițiat în cadrul grupului catehetic, cu susținerea și participarea credincioaselor membre ale “Asociației Femeilor Creștine Ortodoxe” din municipiul Reghin și a doamnei profesoare Maria Adela Mihuț, din cadrul “Clubului copiilor” - Reghin.

Programul desfășurat a avut ca reper promovarea tematicii anului omagial, în mod deosebit fiind evidențiată importanța cântecului sacru ca mod de a crea și a spori legătura tainică a dragostei și unității creștine. În acest sens, micii creștini organizați pe grupe de vârstă au interpretat mai multe cântece religioase și au descoperit frumusețea pricesnelor, care prin mesajul caracteristic creează o ambianță serafică, în care glasurile deosebite și felurite devin o singură cântare.

Totodată, elevii au realizat obiecte decorative cu tematică religioasă, pregătite minuțios spre a fi oferite ca dar persoanelor vârstnice și cadrelor didactice implicate. În acest răstimp petrecut în spațiul sacru al locașului de cult, elevii coordonați de către doamna profesoară Maria Adela Mihuț au avut posibilitatea de a participa la un atelier de pictură în tempera, în cadrul căruia s-au familiarizat cu frumusețea și înțelesul sensului icoanei ca “fereastră către cer”.

La finalul desfășurării proiectului, elevii au primit vizita părintelui Valentin Vârva, protopop al protoieriei Reghin, care și-a exprimat bucuria de a fi împreună cu cadrele didactice și elevii implicați și a evidențiat importanța și necesitatea dezvoltării parteneriatului dintre Școală și Biserică. Toate aceste activități desfășurate în spațiul eclezial au sporit dimensiunea catehetică a actului educațional, iar micii creștini au mărturisit prin cântarea religioasă și pictură unitatea de credință și dragoste frățească, toți cei implicați fiind părtași ai acestui univers al sufletelor curate.

Preot Vasile-Valentin Gherman

Lasă un comentariu