Monumentul Eroilor Români din Budiu Mic a fost amenajat

Distribuie pe:

În urmă cu ceva timp, semnalam, în paginile cotidianului nostru, starea deplorabilă în care se afla Monumentul Eroilor Români din Budiu Mic, reprezentanții autorităților locale delegându-și, la vremea aceea, atribuțiile unii altora.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Mureș a desfășurat, zilele trecute, o acțiune de curățare și îngrijire a monumentului dedicat eroilor români din localitatea Budiu Mic, efortul având drept scop nu numai menținerea frumuseții sale, ci și omagierea eroilor care s-au jertfit pentru apărarea neamului și a valorilor noastre.

“Zona din Budiu Mic, care găzduiește acest monument, are o semnificație specială pentru comunitatea noastră și pentru istoria noastră națională. Eroii români din Budiu Mic s-au sacrificat pentru apărarea valorilor noastre și pentru lupta de eliberare a municipiului Târgu Mureș din toamna anului 1944. Este datoria noastră să ne asigurăm că memoria și sacrificiul lor rămân mereu vii în inimile noastre și în conștiința comunității noastre. Acțiunea a inclus lucrări de restaurare, curățare și amenajarea înconjurimilor monumentului pentru a oferi un cadru frumos și respectuos pentru acest loc de comemorare. AUR Târgu Mureș își propune să continue să sprijine aceste eforturi și să colaboreze cu comunitatea locală pentru a menține monumentul într-o stare exemplară.

Este o onoare pentru noi să ne implicăm în această acțiune de curățare și îngrijire a monumentului dedicat eroilor români din Budiu Mic. Cei 41 de eroi români au jertfit totul pentru țara noastră, iar noi suntem datori să le păstrăm amintirea și să păstrăm viu spiritul lor patriotic. Vom continua să susținem eforturile de menținere a acestui loc de comemorare în cea mai bună stare posibilă și ne străduim să identificăm conținutul plăcilor înlăturate pe parcursul timpului de pe monument. Sperăm că autoritatea locală își va face datoria, iar spațiul va fi cel puțin îngrijit așa cum se cuvine", a declarat Dragoș Burghelia, președintele AUR Târgu Mureș. Domnia sa a invitat, totodată, comunitatea locală să se alăture acestor eforturi și să păstreze vie amintirea eroilor care și-au dat viața pentru România. (B.B.)

Lasă un comentariu