Universitatea de Artă din Târgu Mureș - participantă la ediția a IX-a a Festivalului Internațional de Teatru “Studio"

Distribuie pe:

Conducerea Universității de Artă din Târgu Mureș a anunțat, miercuri, că 12 școli de teatru din țară și din străinătate și-au anunțat participarea la ediția a IX-a a Festivalului Internațional de Teatru “Studio" - Întâlnirea Școlilor de Teatru, care se organizează între 17 și 26 noiembrie.

Rectorul UAT Târgu Mureș, profesor universitar doctor Sorin Crișan, a declarat, într-o conferință de presă, că la această ediție a festivalului vor fi prezente trupe, colaboratori, artiști, cadre didactice, cercetători din cinci universități din România și șapte universități din străinătate.

“Vom avea prezența unor trupe și colaboratori, artiști, cadre didactice, cercetători din cinci universități din România și șapte universități din străinătate. Universități care își vor da mâna și vor intra într-un dialog al confluențelor artistice și al dialogului multicultural. Sigur, vom avea workshop-uri, vom avea spectacole, întâlniri, lansări de carte, vom avea toate acele mici, dar importante dialoguri de peste zi cu participanții la acest festival care până la urmă cred că va produce un plus de cunoaștere și un plus de satisfacție în acest areal al artelor", a declarat rectorul Sorin Crișan.

Decanul Facultății de Arte, limba română, profesor Oana Leahu, a spus că pe lângă partea activităților dedicate studenților, iubitorii de teatru vor avea ocazia să vizioneze și o serie de spectacole invitate.

Potrivit acesteia, festivalul este conceput în două etape mari de lucru - etapa de dimineață, care este dedicată atelierelor de creație, workshop-urilor, iar apoi etapa de seară, care este dedicată spectacolelor de teatru. “Liantul dintre acestea două va fi alcătuit din conferințele de presă, de lansările de carte și de mesele rotunde care, sperăm noi, să fie un prilej de întrebări, de reflexie asupra problemelor legate de antreprenoriatul artistic, de metodele de predare în universitățile de arte și de cum se conturează profilul tânărului artist acum, în anul 2023 și pentru următoarea perioadă. Pentru că Universitatea de Artă din Târgu Mureș are printre scopurile sale, în afară de scopurile didactice și acesta de a se ralia tot timpul la nevoile de pe piața muncii", a mai adăugat decanul Oana Leahu.

Toate spectacolele sunt gratuite în limita locurilor disponibile. (Agerpres)

Lasă un comentariu