Israel - Elveția 1-1. România, aproape de EURO 2024. Cum arată clasamentul și toate calculele pentru calificarea tricolorilor

Distribuie pe:

Elveția a reușit doar o remiză în duelul cu Israel, dar suficient cât să treacă pe primul loc, peste România, cu două etape înainte de finalul preliminariilor. Elveția a încheiat la egalitate, în deplasare, cu Israel, scor 1-1, într-un meci din grupa I a calificărilor pentru EURO 2024. Elvețienii au fost egalați, din nou, pe final de meci. Clasament grupa I, după opt etape: 1. Elveția - 16 puncte, 2. România - 16 puncte, 3. Israel - 12 puncte, 4. Kosovo - 10 puncte, 5. Belarus - 6 puncte, 6. Andorra - 2 puncte. Scenariile posibile care o duc pe România la EURO 2024:

1. Cel mai simplu: România le bate pe Israel și Elveția, acumulează 22 de puncte, câștigă grupa și își asigură prezența la turneul final.

2. România câștigă sau face egal cu Israel și obține biletele pentru Germania 2024, indiferent de rezultatele din ultima etapă. România ar acumula 19 puncte, iar Israel ar rămâne la 12, cu un singur meci rămas de disputat.

3. În cazul unui eșec cu Israel, lucrurile se complică extrem de mult. Israelienii ar veni la doar un punct în urma României, iar în ultima etapă întâlnesc în deplasare pe Andorra, în timp ce tricolorii vor avea duelul cu Elveția, pe Arena Națională.

4. În acest caz, în ultima etapă, România merge la EURO doar dacă obține cel puțin același rezultat pe care îl va înregistra Israel cu Andorra. În mod contrar, tricolorii vor vedea un nou turneu final de acasă.

Naționala României va înfrunta Israelul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21.45, la Felcsut (Ungaria), iar trei zile mai târziu, pe 21 noiembrie, “tricolorii" vor întâlni Elveția, pe Arena Națională, de la ora 21.45.

Cum ar putea arăta cea mai grea grupă pentru România la EURO!

Naționala României are șanse mari să se califice la EURO 2024. Dacă visul lui Edi Iordănescu se va îndeplini, atunci România se va gândi la tragerea la sorți pentru grupele de la EURO 2024. Iată câteva scenarii care ar putea avea loc, bazate pe situația curentă din grupele de calificare pentru turneul final. În cel mai neplăcut scenariu pentru România, am putea pica într-o grupă cu Franța, Spania și Olanda, ceea ce ar minimiza șansele “tricolorilor" de a accede în fazele eliminatorii. Într-un scenariu mai optimist, România ar putea nimeri în grupă cu Turcia, Albania și Cehia. Într-o astfel de grupă, elevii lui Edi Iordănescu chiar ar putea spera să termine pe primele două locuri și să meargă mai departe în competiție. Vorbim însă doar de posibilități provizorii, încât nu avem un tablou complet al echipelor calificate la turneul final din 2024.

Clujul a bifat a 6-a victorie în BKT EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a surclasat, miercuri seara, în deplasare, echipa italiană Dolomiti Energia Trento cu scorul de 98-60 , într-un meci din Grupa B a competiției BKT EuroCup la baschet masculin. Campioana României, care a bifat a șasea sa victorie în cele șapte etape disputate până acum, ocupă locul secund și va juca, în următoarea rundă, la 21 noiembrie, contra liderului Gran Canaria, din Spania. Echipa iberică are 7 victorii. În Fiba Euro Cup, CSM Oradea a învins, pe teren propriu, gruparea finlandeză Kataja, cu scorul de 105-92 și se menține pe doi în grupa J, iar CSU Sibiu a pierdut, acasă, în fața echipei spaniole Surne Bilbao, cu 73-68 și rămâne ultima în clasament, cu 5 înfrângeri din tot atâtea meciuri.   

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu