12 Curiozități despre nuci

Distribuie pe:

Patria nucului este Asia mică și cea centrală. Nucul mai este numit “sărbătoarea creierului” și “hrană pentru minte”. Dar și forma lui seamănă cu creierul uman.

1. În Caucaz, nucul este considerat drept un copac sfânt. Acolo se pot găsi copaci de peste 400 de ani.

2. Doar 400 g de nuci pot satisface necesitatea zilnică de hrană, asigurând toate elementele și vitaminele necesare.

3. În practică, specialiștii recomandă limitarea la 100 g de nuci pe zi. În cazul consumului nelimitat al acestui aliment concentrat (peste 500 g pe zi) este posibilă inflamarea amigdalelor, erupții în gură, spasme ale vaselor și dureri de cap.

4. Din coaja arsă de nuci se fabrică cărbune activat de calitate superioară.

5. Datorită conținutului sporit de magneziu, nucile posedă proprietăți calmante și puțin sedative. 2-3 nuci mâncate cu miere vor înlătura spasmele vaselor creierului. Nucile reduc tensiunea arterială.

6. Proteinele din nucă sunt echivalentă cu proteinele din lapte și carne, însă se absorb cu mult mai ușor, datorită lizinei. Totodată, la asimilarea proteinei vegetale în organism nu se elimină acidul uric, prin urmare, nu se depun săruri.

7. Efectul benefic al nucilor va fi atins doar la mestecarea îndelungată a miezului. Doar din miezul mărunțit, organismul poate primi toate substanțele nutritive.

8. Locuitorii Asiei Centrale sunt convinși că nu înflorește niciodată. În acest sens, ei au și o zicătoare: “Să moară cel care va vedea floarea nucului”.

9. Un nuc matur și sănătos poate oferi pe an până la 300 kg de nuci.

10. 100 g de nuci sunt echivalente cu 300 g de pâine de grâu, 700 g de cartof sau un litru de lapte de vaci integral.

11. Există 21 de tipuri de nuci, cel mai cunoscut fiind Juglans regia.

12. Când miezul se află în starea de coacere, o nucă cu greutatea de 15 g conține aproape 100 mg de vitamina C, ceea ce constituie 2 norme pe zi pentru o persoană matură. (Sursa foto: www.lumeasatului.ro)

Lasă un comentariu