În sprijinul copiilor cu diabet zaharat insulino-dependent

Distribuie pe:

Printr-o nouă încadrare legislativă am reușit ca toți copiii care suferă de diabet zaharat insulino-dependent să fie protejați.

Concret, a fost eliminat criteriul vârstei pentru a beneficia de însoțitor și sunt și alte avantaje pentru acești copii și familiile lor:

(1) Toți copiii și adolescenții cu diabet zaharat insulino-dependent vor beneficia de însoțitor până la 18 ani. Până acum, acest drept era limitat pe criteriul vârstei, doar până la 7 ani, ca și cum un copil de 8 ani ar putea să-și controleze singur glicemia sau să-și calculeze singur mâncarea.

(2) Toți copiii care suferă de această afecțiune vor primi, până la împlinirea vârstei de 18 ani, “o alocație lunară de 200 de lei care se adaugă la celelalte drepturi prevăzute de lege”.

(3) O altă veste bună este faptul că valabilitatea certificatului de încadrare în grad de handicap va crește la 2 ani, până acum fiind valabil doar 6 sau 12 luni.

Urmează gratuitatea pentru toate consultațiile și tratamentele stomatologice ale copiilor, așa cum prevede #legea Ciuhodaru.

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului (14 noiembrie) s-a desfășurat adesea sub sloganul: ,,Înțelege diabetul, preia controlul”, dar poate că acest lucru ar fi trebuit adus la cunoștință în primul rând oficialităților. Fără o educație timpurie pentru adoptarea unui stil de viață sănătos în profilaxia diabetului, prognosticul nostru privind evoluția numărului de cazuri rămâne extrem de rezervat.

Poate că îi vom convinge să adopte mai repede #legea Ciuhodaru privind introducerea educației pentru sănătate în instituțiile de învățământ pentru că diabetul afectează orice vârstă. (Sursa - facebook.com/TudorCiuhodaru/?locale=ro-RO)

Dr. TUDOR CIUHODARU, europarlamentar

Lasă un comentariu