Muzeul Județean Mureș găzduiește din 20 noiembrie 2023 expoziția Muzeului Național de Artă al României: Pallady. Jurnal intim

Distribuie pe:

Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Județean Mureș - Secția de Artă au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției “Pallady. Jurnal intim”, care va avea loc luni, 20 noiembrie 2023, începând cu ora 17.00, în Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Curator: Călin-Alexiu Stegerean- director general al Muzeului Național de Artă al României.

Organizată la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) în anul 2021, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la nașterea artistului, expoziția “Jurnal intim” se deschide la Muzeul Județean Mureș - Secția de Artă cu o nouă selecție de lucrări din colecția MNAR la care se adaugă câteva lucrări semnate de Pallady din colecția muzeului mureșean și două din caietele-jurnale aflate la Biblioteca Națională a României. Titlul expoziției, “Jurnal intim”, reflectă mărturisirea lui Pallady cu privire la pictura sa ca jurnal al existenței sale cotidiene și prezintă una dintre temele predilecte ale pictorului, femeia în intimitatea sa. Pe lângă explorarea felului cum feminitatea ajunge obiect al operei de artă, expoziția oferă și un parcurs al evoluției stilistice a artistului, de la reprezentări în rafinate raporturi de clar-obscur, la lucrări ulterioare caracterizate de reprezentări angulare, culori în a plat și edificarea unui definitiv stil propriu. Este un demers exclusiv curatorial al cărui scop este de a releva complexitatea operei palladiene prin corelarea scrierilor și lucrărilor artistului.

Pe de altă parte, această expoziție marchează o nouă dimensiune a colaborărilor MNAR cu alte muzee din țară prin itinerarea unor expoziții de anvergură care au atins un nivel considerabil de notorietate și calitate cultural-artistică.

Vă invităm să vizitați această expoziție reunind cele mai importante lucrări ale artistului pe tema feminității, care va fi deschisă în perioada 20 noiembrie 2023 - 14 aprilie 2024, în sălile de expoziții temporare din Palatul Culturii. Program de marți până vineri, între orele 9.00 și 16.00, sâmbăta și duminica, între orele 9.00 și 14.30. Luni închis. Prețul biletului de intrare este de7 lei adulți și pensionari, 3 lei elevi și studenți.

Lasă un comentariu