ISU Mureș la datorie...

Distribuie pe:

Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 17-20 noiembrie 2023

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș. Din data de 17 noiembrie a.c., până în dimineața zilei de 20 noiembrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 160 situații de urgență, și anume 3 incendii, 2 accidente rutiere, 7 alte situații de urgență și 148 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

* Vineri, 17 noiembrie, în jurul orei 16.00, pompierii Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism situat pe strada Codrului din municipiul Sighișoara. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere care a constatat faptul că incendiul se manifesta în habitaclul și la nivelul compartimentului motor al autoturismului, fără propagare, fiind localizat și lichidat în scurt timp. Nu s-au identificat victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale în urma evenimentului. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

* Sâmbătă, în jurul orei 12.00, pompierii Punctului de Lucru Râciu au intervenit la un accident rutier produs la ieșirea din localitatea Șincai. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere și un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, care au constatat faptul că în accidentul rutier a fost implicat un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă, intrând

într-un cap de pod. În urma evaluării medicale, cei 3 ocupanți ai autoturismului nu au suferit leziuni și au refuzat transportul la spital. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.

* Tot sâmbătă, în jurul orei 17.00, pompierii mureșeni din cadrul Stației Miercurea Nirajului au intervenit cu o autospecială de stingere, în colaborare cu SVSU Miercurea Nirajului și SVSU Vărgata, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei case de locuit situată pe strada Principală din localitatea Grâușor. Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 10 mp din suprafața totală de 40 mp a locuinței, echipajele acționând structurat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind jar sau scântei căzut dintr-un sistem de încălzire.

De asemenea, în perioada de referință, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au executat 2 controale pe linia prevenirii incendiilor și 2 acțiune de educare și informare preventivă la obiective din zona de competență.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartiment Informare și Relații Publice ISU Mureș

Lasă un comentariu