Târgu Mureș: Colectarea deșeurilor verzi continuă

Distribuie pe:

Primăria municipiului Târgu Mureș a anunțat faptul că va continua colectarea deșeurilor verzi de la blocuri și de la casele din oraș. Conform anunțului făcut de municipalitate, colectarea are caracter permanent.

Deșeurile vegetale sunt cele provenite din toaletări de arbori, arbuști, cele rezultate în urma ajustării gardului viu, iarba cosită, frunze, flori etc.

La blocuri, deșeurile vegetale rezultate din toaletarea spațiilor verzi aferente asociațiilor de proprietari se depozitează într-un loc special dedicat, pe domeniul public, în apropierea containerelor de colectare selectivă. La case, aceste deșeuri vor fi colectate în mod permanent din fața caselor, la fel ca celelalte tipuri de deșeuri.

Ziua de ridicare a deșeurilor vegetale este aceeași cu cea pentru ridicarea deșeurilor menajere/biodegradabile. Târgumureșenii sunt rugați, pe această cale, să nu scoată aceste deșeuri în fața casei înainte de ziua colectării.

“Deșeurile vegetale vor fi puse obligatoriu în saci care vor fi depozitați ulterior pe domeniul public în locațiile alese, de unde, periodic, vor fi ridicate de către operatorul de salubritate. Dacă acestea nu sunt în saci, operatorul de salubritate nu le va colecta”, se mai arată în anunțul primăriei. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu