Airbnb interzice camerele de supraveghere în interiorul locuințelor

Distribuie pe:

Airbnb a decis să interzică camerele de supraveghere în interiorul locuințelor închiriate pe site, a anunțat luni compania, afirmând că dorește să protejeze astfel intimitatea clienților săi, transmite marți AFP.

Anterior, compania de închiriere de locuințe permitea camere de supraveghere în încăperi comune, cum ar fi holurile sau camera de zi, dacă prezența acestora era clar vizibilă în anunț.

Cu toate acestea, unii clienți s-au plâns pe rețelele sociale că au găsit camere de supraveghere ascunse în locuințele închiriate, unele dintre dispozitive fiind amplasate în locuri în care se presupune că este respectată intimitatea.

“Această actualizare se încadrează în eforturile platformei de a-și simplifica politica privind camerele de supraveghere și alte dispozitive și, astfel, de a proteja viața privată a comunității de gazde și de călători”, a precizat compania cu sediul în San Francisco, Statele Unite, într-un mesaj publicat pe site-ul său.

Noua politică, ce aduce reguli mai stricte și în privința camerelor de supraveghere exterioare, va intra în vigoare la 30 aprilie, potrivit companiei.

“Scopul nostru, prin aceste reguli noi, este de a oferi comunității un plus de claritate cu privire la ceea ce se poate aștepta de la Airbnb”, a declarat Juniper Downs, șefa departamentului pentru comunitate și parteneriate, citată în mesaj.

Camerele de luat vederi de pe soneriile de la ușă și dispozitivele pentru măsurarea decibelilor vor fi în continuare permise de Airbnb pentru protejarea locuințelor, potrivit companiei.

În ceea ce privește camerele de luat vederi exterioare, va fi obligatorie anunțarea prezenței și a locației acestora înainte de confirmarea oricărei rezervări, iar acestea nu vor fi permise în anumite zone, cum ar fi dușurile exterioare închise sau saunele, a precizat compania. (Agerpres)

Lasă un comentariu