Peste 40.000 de femei sunt înrolate în armata ucraineană, iar aproximativ 5.000 sunt implicate în operațiuni de luptă

Distribuie pe:

Peste 40.000 de femei sunt înrolate în armata ucraineană, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării al Ucrainei, informează marți dpa.

Aceasta înseamnă puțin peste 5% din totalul efectivelor armatei ucrainene.

De asemenea, circa 5.000 de femei ucrainene sunt implicate direct în operațiuni de luptă.

Potrivit Ministerului Apărării ucrainean, peste 13.400 de femei au primit până acum statutul de participant la operațiuni de luptă.

De asemenea, potrivit informațiilor ministerului, 41% dintre femeile-soldat au copii, iar peste 2.500 sunt mame singure.

În 2014, numărul de femei ucrainene din armată era puțin peste 16.500, însă, potrivit ministerului, de atunci Kievul a ridicat toate restricțiile pentru înrolarea femeilor.

Ucraina se apără în fața invaziei ruse de aproape 21 de luni. (Agerpres)

Peste 10.000 de militari israelieni se află în prezent în Fâșia Gaza

Cei mai mulți soldați sunt în cartierele Zeitoun și Jabalya din orașul Gaza, precizează ziarul israelian, citat de dpa. De la începutul ofensivei terestre a Israelului în Gaza au fost și cazuri în care militari israelieni au fost doborâți de camarazii lor. Astfel de incidente sunt anchetate pentru a servi drept lecții pe viitor. Conform presei israeliene, de la începutul conflictului și-au pierdut viața în Fâșia Gaza 66 de soldați.

Armata israeliană afirmă că a găsit un depozit de armament și un “atelier pentru rachete al Hamas” în subsolul unei moschei din Gaza, mai informează dpa. Militarii au descoperit de asemenea “explozivi și materiale pentru fabricarea bombelor” și intrarea într-un tunel, au anunțat luni seara forțele armate.

Israelul acuză Hamas că folosește clădiri civile ca baze pentru acțiuni și se ascunde în spatele “scuturilor umane” formate din civili, reamintește dpa. Soldații israelieni au distrus și o fabrică de armament a organizației teroriste Jihadul Islamic, în zona de coastă din Gaza. Forțele armate au mai anunțat și cucerirea unor centre de comandă ale Hamas în orașul Gaza, unde au fost distruse în ultimele zile mai multe tuneluri și au fost “eliminați” mai mulți teroriști. (Agerpres)

Lasă un comentariu