Noi animale în Grădina Zoologică din Târgu Mureș – flamingo și pelican

Distribuie pe:

Grădina Zoologică din Târgu Mureș anunță cu bucurie sosirea a cinci pelicani și patru flamingo roz, aduși cu grijă de la Budapesta (Fõvárosi Állat és Növénykert). Toate aceste păsări au ajuns într-o stare bună de sănătate și sunt momentan izolate pentru o perioadă scurtă, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să se alăture grupului existent, astfel putând fi vizitate.

- Am considerat că acest transport este esențial în contextul eforturilor noastre de a mări și diversifica efectivul de animale. Acest lucru aduce beneficii atât pentru bunăstarea păsărilor, cât și pentru prezentare, oferindu-ne posibilitatea de a prezenta un grup de păsări care are dimensiunile ideale. Atât pelicanul comun, cât și flamingo roz trăiesc în colonii numeroase - a declarat Szánthó János, directorul grădinii.

Pelicanul comun (Pelecanu sonocrotalus) se distinge prin dimensiunile sale impresionante, având o lungime a corpului între 140-175 cm, anvergură de aripi între 245-295 cm și o greutate de aproximativ 10-11 kg. Această specie trăiește în lacurile calde și deltele Europei, Asiei și Africii, manifestându-se ca o pasăre diurnă și migratoare. Dieta sa include exclusiv pește. Deși nu este în pericol iminent, distrugerea habitatelor, vânatul și contaminarea apelor reprezintă amenințări pentru această specie. În mediul său natural, pelicanul poate trăi în jur de 30 de ani, dar în captivitate, această cifră poate ajunge și la 50 de ani.

Flamingo roz, cea mai mare dintre speciile de flamingo, impresionează prin penele sale roz. Această specie are o lungime a corpului între 125-145 cm, o anvergură a aripilor între 140-165 cm și o greutate de 2-3 kg. Flamingo roz se găsește în lacurile sărate și deltele Europei de Sud, Asiei de Sud și Africii. Similar cu pelicanul, este o specie rară, dar nu este în pericol imediat. Distrugerea habitatelor, schimbarea climatului și creșterea nivelului mării reprezintă amenințări pentru această specie. În sălbăticie, flamingo roz poate trăi în jur de 30 de ani, în timp ce în captivitate, această cifră poate ajunge la 60 de ani. Ca efect a schimbării climei în ultimii ani, flamingo roz a apărut și în Delta Dunării.

Vă invităm să veniți și să admirați aceste frumoase păsări, care vor adăuga un plus de culoare și grandoare în Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Lasă un comentariu