Trei contestații la licitația lotului Autostrăzii A8 Ungheni - Miercurea Nirajului

Distribuie pe:

Activistul târgumureșean Kodok Marton a anunțat, pe pagina sa oficială de Facebook, că au fost înregistrate trei contestații pentru lotul A8 Ungheni - Miercurea Nirajului.

În 6 noiembrie s-a anunțat câștigătorul inițial, Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S., aceeași care a executat și lucrarea de construire a celor 14 km de autostradă A3 din județul Sălaj. Chiar în ziua anunțului asocierii câștigătoare, Kodok prevedea că vor fi contestații. “Va urma perioada de contestații, și fiind vorba că au fost opt ofertanți, se așteaptă să fie și doritori la contestații”.

La sfârșitul săptămânii trecute au fost înregistrate deja, în termenul legal, trei contestații. Pe locul doi după asocierea câștigătoare s-a clasat Strabag, la o diferență de 0.07 puncte. Nurol, clasată pe locul 1, a primit 92 de puncte, iar Strabag, clasată pe locul 2, a primit 91,93 puncte.

Rămâne de văzut cât de repede se vor încheia aceste litigii pentru a se semna contractul. Investiția se va realiza din fonduri PNRR.

Firma câștigătoare va trebui să construiască drumul de legătură între A3 și A8, în lungime de 2,4 kilometri și secțiunea Târgu Mureș - Miercurea Nirajului de 24,4 kilometri. Aceasta va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Valoarea totală este 2,46 miliarde de lei, fără TVA. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu