Hotel de gheață la Bâlea lac

Distribuie pe:

Cel mai mare strat de zăpadă de la o stație meteo din județul Sibiu este de 35 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munții Făgăraș, unde Arnold Klingeis a anunțat că intenționează și în acest an, pentru a 17-a oară, să ridice un hotel de gheață, obiectiv turistic unic până acum în România, potrivit unui comunicat de presă.

“Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023-2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș”, se arată în comunicatul de presă.

Tema Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023-2024” este “Arta modernă în gheață”, iar fiecare cameră din viitorul hotel va purta numele unui cunoscut artist contemporan și decorul interior va fi inspirat din arta modernă. Constructorii promit și un aspect exterior schimbat în acest an pentru hotelul de gheață de la Bâlea Lac.

“În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheață, Biserica de Gheață și igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Stației de Telecabină Bâlea Lac), din «cărămizi» de gheață decupate de pe suprafața lacului și zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa și temperaturilor foarte scăzute. Atât Hotelul de Gheață, cât și Biserica de Gheață sunt obiective unice în regiunea centrală și de sud-est a Europei”, se mai precizează în comunicatul de presă. (Agerpres)

Lasă un comentariu