EXTERNE • EXTERNE • EXTERNE

Distribuie pe:

Australia interzice salutul nazist modificând legile împotriva terorismului

Guvernul australian va introduce legi pentru interzicerea expunerii publice a salutului nazist, a anunțat procurorul general al Australiei, Mark Dreyfus, citat de DPA.

Noile amendamente vor face din salutul nazist o infracțiune conform legilor Commonwealth-ului.

Dreyfus a declarat într-un comunicat pe site-ul procurorului general că acest lucru va arăta “clar că nu există loc în Australia pentru cei care caută să glorifice ura”.

“Amendamentele vor asigura că nimeni nu va avea voie să glorifice sau să profite de actele și simbolurile care celebrează naziștii și ideologia lor a răului”, potrivit comunicatului.

“Nu există absolut niciun loc în Australia pentru ură, violență și antisemitism”, se adaugă în comunicat.

“Amendamentul legislativ împotriva terorismului (Simboluri interzise ale urii și alte măsuri) (...) trimite un mesaj clar că nu există loc în Australia pentru acte și simboluri care glorifică ororile Holocaustului și acte teroriste”, se arată în comunicat.

În iunie, în acest an, guvernul australian a luat măsuri pentru a interzice expunerea publică și vânzarea de simboluri și accesorii naziste.

Inițial, salutul nazist nu a fost inclus în legislație pentru interdicția națională, ci lăsat la discreția statelor federației și teritoriilor individuale.

În octombrie, trei bărbați au fost arestați și inculpați la Sydney după ce ar fi făcut salutul nazist în fața Muzeului Evreiesc din Sydney.

Anul trecut, Victoria a devenit primul stat australian care a interzis expunerea publică a svasticii naziste.

Apoi, acest stat și-a extins legislația pentru a include salutul în urma unor ciocniri între protestatari pentru drepturile transgender și neonaziști la Melbourne, la începutul acestui an.

În luna august a acestui an, guvernul statului australian Tasmania a devenit primul din țară care a introdus o lege ce interzice salutul nazist. (AGERPRES)

O a doua româncă și fiicele ei au fost eliberate din Gaza

În Gaza continuă armistițiul, iar Israelul a primit deja lista ostaticilor care urmează să fie eliberați marți de către Hamas.

O a doua româncă împreună cu fiicele ei au fost eliberate de Hamas luni seara.

Începând de vineri, 50 de ostatici israelieni au fost eliberați ca parte a unui acord inițial pentru o pauză de patru zile în luptele din Gaza. Ca urmare a negocierilor paralele conduse de Qatar, Hamas a eliberat și 17 thailandezi, un filipinez și un cetățean ruso-israelian.

Israelul și Hamas au convenit ieri să prelungească armistițiul cu două zile, deschizând calea pentru eliberarea a încă 20 de ostatici. Guvernul de la Tel Aviv a aprobat anterior o listă cu 50 de prizoniere palestiniene pentru o potențială eliberare anticipată.

Problema este că nu toate cele 240 de persoane răpite se află sau s-au aflat pe mâna Hamasului. Între 40 și 50 de ostatici s-ar afla, potrivit CNN, pe mâna Jihadului Islamic sau altor grupări armate din Gaza și acestea nu eliberează pe nimeni.

Societatea Semilunii Roșii din Palestina spune că, de la începutul armistițiului, a reușit să livreze 200 de camioane de ajutor umanitar.

Dixmude, o navă spital a Franței, a acostat în Egipt și ar putea începe să trateze copiii răniți din Gaza în cursul acestei săptămâni. (Spotmedia.ro)

Lasă un comentariu