Ciolacu anunță din SUA când scăpăm de viză

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că estimează că România va intra anul viitor în programul Visa Waiver.

El a avut, luni, discuții cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin și cu secretarul de stat, Antony Blinken.

“Din ce-am convenit astăzi, cred că anul viitor se va face anunțul. Va fi un efort susținut atât de către partea americană, cât și de cetățenii români și de diaspora din Statele Unite ale Americii, deadline-ul fiind anul 2025, renunțarea la vize. Chiar a fost o discuție aplicată”, a declarat premierul.

Șeful Executivului se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii până miercuri. Din delegația sa fac parte miniștrii Economiei, Radu Oprea, al Apărării, Angel Tîlvăr,, și al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Amintim că, la finalul lunii octombrie, secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru țări în programul Visa Waiver ce permite cetățenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile, una dintre ele fiind România.

Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească cerințele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii imigrației, securitatea documentelor și gestionarea frontierelor.

În prezent sunt 40 de țări în program.

(Foto: X/Antony Blinken)

Lasă un comentariu