57% dintre români au probleme cu plata facturilor

Distribuie pe:

Șapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al UE aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European, care mai arată că 75% dintre români spun că ar merge să voteze dacă alegerile europene ar avea loc într-o săptămână, unul din cele mai ridicate procente din UE.

Principalele motive invocate de respondenții din România în legătură cu aceste beneficii sunt noi oportunități de lucru aduse de UE (42%), îmbunătățirea nivelului de trai (28%), urmate de contribuția UE al menținerea păcii (25%) și cooperarea cu alte state europene (25%), se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului European.

De asemenea, imaginea UE printre cetățenii europeni a rămas stabilă din martie acest an: UE are imagine pozitivă în rândul a 45% dintre cetățeni, o imagine neutră - 38%, o imagine negativă - 16%. În România, UE are o imagine pozitivă printre 49% dintre cetățeni, o imagine neutră - 35% și o imagine negativă - 14%.

În opinia cetățenilor români participanți la sondaj, prioritățile Parlamentului European ar trebui să fie sprijinul pentru economie și crearea de noi locuri de muncă (42%), sănătatea publică (35%) și lupta împotriva sărăciei și excluziunii sociale (34%).

Sondajul mai relevă că dificultățile socio-economice afectează încă mulți europeni. Peste o treime dintre europeni (37%) întâmpină dificultăți în a plăti facturile uneori sau de cele mai multe ori, iar procentul de cetățeni români care întâmpină dificultăți la plata facturilor uneori sau de cele mai multe ori este de 57%.

Lasă un comentariu