Vocea poporului a învins - Primarul Soós a decis: “bradul croșetat” va fi mutat!

Distribuie pe:

După ce pe tema “bradului croșetat” de la Ceasul cu Flori foarte mulți târgumureșeni, atât de etnie română, cât și maghiară, și-au arătat indignarea, unii mai virulent, alții într-un mod mai civilizat, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán,  a luat, miercuri seara, decizia de a cere organizației care a gestionat acel proiect să mute “bradul croșetat” în altă parte. Decizia primarului a fost primită bine de târgumureșeni, cei mai mulți apreciind tăria acestuia de a recunoaște greșeala și de a o repara. Vorba aceea: “doar proștii nu se răzgândesc”.

Trebuie menționat faptul că Bradul de Crăciun al orașului se află în Piața Teatrului, în Târgul de Crăciun, iar așa-zisul brad de la Ceasul cu Flori era un proiect al Festivalului Cultural Alternativ KultFest care se desfășoară în perioada 8-10 decembrie, la Palatul Culturii. El a fost realizat din peste 2.500 de fulare croșetate de oameni din toate colțurile lumii, iar cei care au avut această inițiativă doresc să obțină certificarea Guinness Book pentru cel mai lung fular croșetat.

Redăm, mai jos, declarația primarului Soós Zoltán făcută miercuri seara în Piața Teatrului, prin care anunța mutarea “bradului croșetat”:

“Stau în fața bradului de Crăciun al orașului, aici, în Piața Teatrului. Acesta este bradul nostru de Crăciun. Proiectul de la Ceasul cu Flori nu este un pom de Crăciun, ci este o reclamă pentru un festival cultural. Primăria a pus la dispoziție doar spațiul și nu s-au cheltuit bani publici. Însă am auzit și vocile oamenilor, indignarea unora și înțelegem sensibilitatea situației. Așa că astăzi (miercuri seara - n.r.) am luat decizia de a demonta din centrul orașului reclama festivalului cultural. Aici sărbătorim împreună și aș dori să profit de această ocazie pentru a vă invita aici, în Piața Teatrului, pe toți pentru a intra în atmosfera Crăciunului, un târg de Crăciun mai colorat și mai bogat decât niciodată. De asemenea vă invit să participăm împreună și la evenimentele organizate de Festivalul Cultural Alternativ KultFest. Vă doresc tuturor un Advent liniștit!”.

“Bradul croșetat” va fi mutat în Cetatea Medievală.

Dragoș Bardoși

Sursa foto: Festivalul Alternativ KultFest/Facebook

Lasă un comentariu